Trenutno Dejan Zavec trenira in pričakuje nove informacije glede nadaljnjih dvobojev. Sicer pa uživa, edina njegova večja skrb so omenjeni treningi, obiskuje tudi šole, zavode in različne dogodke.

V zadnjem času so treningi nekoliko izostajali, saj je na enem izmed njih staknil poškodbo, zato je moral štiri tedne mirovati. "Zdaj pa sem že drugi teden spet nazaj, treniram in z nestrpnosjo čakam, da bom izvedel, kako in kaj naprej," je pojasnil Zavec. Kaže, da je poškodba za njim in zdaj gre, kot se je izrazil sam, "s polno paro naprej."

Dejal je, da bo v naslednjih dvobojih dal vse od sebe, da bi spet prišel na vrh. "Verjamem, da bi se lahko že v naslednjem letu pogovarjali o kakšnem večjem dvoboju. Ni pa samo IBF tisti, v katerega smer se nagibam. Na vseh lestvicah sem nekako v prvi polovici. Mislim, da je v boksu vse mogoče. Ali je to WBO, IBF, WBA ali WBC, vse stvari so zelo odprte. Potrebno pa je imeti še malo sreče in biti ob pravem času na pravem mestu," je dejal Zavec. Možnosti je ogromno, med drugim je omenil, da je tudi Berto pred njim izgubil dvoboj in se nato takoj boril za svetovnega prvaka.

O natančnem datumu naslednje borbe ni spregovoril, saj ta ni odvisen samo od njega. Upa pa tudi, da je s poškodbo zdaj zares konec. "Verjamem, da v začetku marca, najkasneje konec meseca, bi lahko bil pripravljen na dvoboj, če bo slo vse po planu, seveda."

Tako kot še ne ve, s kom in kdaj se bo podal v boj, tudi še ni jasno, kje bo naslednji Zavčev dvoboj potekal. Želel bi si, da bi bil dvoboj v Sloveniji, ker je "doma vedno najlepše in nepopisno. Treba pa se je zavedati, da je nivo, po katerem se sprehajamo zelo visok. Večina stvari pa je odvisna ob menedžerja, ki odloča, kdo bo nasprotnik, kje bo dvoboj in kako bo vse skupaj potekalo."