Za skupino Delial jo je priredil skladatelj Jani Golob, izšla pa je kot singel na vinilki leta 1971. Golob je sicer avtor skladb za številne različne zasedbe, napisal je tudi več oper (najprepoznavnejši Krpanova kobila in Medeja), skladb za simfonični orkester in tudi glasbo za filme. Znan je po svojem prispevku v filmu Čisto pravi gusar in Poletje v školjki. Napisal pa je tudi glasbo za Planico in pa oglas Gostje prihajajo/Slovenija, moja dežela.

Skupina Delilal je izvajala več popularnih skladb iz tujine, njihov "glavni motor" pa je bil Jernej Jung, ki je napisal besedilo za pesem Lovec na konja. Slovenski glasbenoinformacijski center na svoji strani navaja, da se je Jernej Jung kalil v skupini Mladi levi, nato pa je z velikim uspehom vodil zasedbo Delial, v kateri sta peli tudi Eva Sršen in Meta Močnik, bas kitaro pa je igral priznani slovenski skladatelj Jani Golob. Eva Seršen je pri sedemnajstih letih s pesmijo Pridi, dala ti bom cvet, tudi zastopala Jugoslavijo na Pesmi Evrovizije 1970.

Sejem želja ali v izvirniku Scarborough Fair je britanska balada. Pesem je zgodba o mladem fantu, ki poslušalcu sporoči, naj njegovi nekdanji ljubimki pove, naj izvede vrsto nemogočih nalog zanj: sešije naj srajco brez šivov, ki jo bo oprala v praznem vodnjaku. Če bo pri nalogah uspešna, jo bo vzel nazaj. Pesem pogosto pojejo v duetu, ženski glas pa prepeva o prav tako nemogočih nalogah, ki jih daje svojemu nekdanjemu ljubimcu. Obljubi pa mu, da bo srajco brez šivov dobil, ko bo uspešno zaključil naloge.

Druge verzije balade z enakim naslovom so omejene samo na nemogočih nalog, spet tretje naj bi govorile o kugi. Besedilo pesmi naj bi bilo podobno nepoznani škotski baladi The Elfin Knight, ki naj bi nastala leta 1670 ali celo prej. Škotska balada govori o škratih, ki so mladi ženski zagrozili, da jo bodo ugrabili in odpeljali proč od njenega ljubimca, če ne bo izpolnila vrsto nemogočih nalog.

Paulu Simonu je v Londonu leta 1965 pesem predstavil Martin Carthy, ki jo je našel v pesmarici Ewana MacColla in Peggy Seeger. Ko sta Simon in Garfunkel predelala pesem, sta se pod njo podpisala kot avtorja in na Carthyja pozabila. Spor so zgladili šele, ko je Simon Carthyja povabil, da pesem na koncertu v Londonu leta 2000 zapojeta skupaj.

Pred Simonom si je pesem od Carthyja sposodil tudi Bob Dylan in jo poimenoval Girl from the North Country.