Maribor je bil le naslednje moštvo, ki v Tivoliju ni imelo kaj iskati. Čeprav so tudi oni dan prej odigrali tekmo v Kranju, ki je bila za nameček še dolga in napeta do konca, pa se zaradi utrujenosti ne morejo pritoževati, saj bi prav gotovo izgubili tudi v najboljšem možnem stanju. Cilj varovancev nekdanjega igralca ACH Volleyja in reprezentanta Sebastijana Škorca (je tudi igralec Maribora, ki pa tokrat ni stopil na igrišče) je bil tako le nudenje spodobnega odpora in cilj so izpolnili. Z izjemo prvega niza so bili tudi zaradi nekoliko ležernejšega pristopa Ljubljančanov v nadaljevanju dokaj enakovredni.

Domači trener Igor Kolaković je za razliko od sredine tekme povsem spremenil začetno postavo. V njej je bil le Alen Šket, medtem ko sta priložnost za igro dobila tudi srbska reprezentanta Milan Rašić in Uroš Kovačević. Na mestu podajalca je tokrat začel Gregor Ropret (v drugem nizu ga je zamenjal Dejan Vinčić, v tretjem pa se je vrnil v igro, priložnosti tokrat niso dobili Andrej Flajs, Matevž Kamnik in Aleš Fabjan), na mestu libera pa Daniel Lewis. Postava še z blokerjem Matejem Vidičem in mladim Janom Klobučarjem, ki je bil izredno učinkovit, je na videz prestrašene Mariborčane v prvem nizu povsem nadigrala. Gosti so držali neodločen izid do 3:3, nato pa so Ljubljančani s servisi, za katere tekmeci niso imeli rešitve, blokom in učinkovitim napadom začeli svoj ples, ki se je končal z izidom 25:13.

V nadaljevanju so se gosti sprostili, popravili blok, Ljubljančani pa so zaigrali s pol moči, posledica tega je bil rezultat 8:8 in 9:9. Toda takoj zatem so domači z delnim izidom 6:1 prišli do zanesljive prednosti, ki so jo Mariborčani še znižali (17:15), toda to je bilo tudi vse, saj so prvaki dodali plin ter zanesljivo prišli do vodstva z 2:0.

Po dveh napakah Klobučarja na sprejemu so Mariborčani na začetku tretjega niza prvič povedli. Prednost so držali do izida 5:6, nato pa je z dvema asoma in še z dvema točkama po njegovih servisih stvari na svoje mesto postavil Ropret. Gostje se sicer niso dali, a razlika v kakovosti je bila le prevelika, da bi lahko prišli vsaj do častnega niza, kar doslej v desetih tekmah proti ACH Volleyju ni uspelo še nobeni ekipi.