Tina Maze je izmed slovenske trojice edina osvojila točke svetovnega pokala. Zasedla je 14. mesto, medtem ko sta bili Ilka Štuhec (32.) in Maruša Ferk (36.) prepočasni. "Tina je imela manj težav kot v Lake Louise. Za tekmo smo izbrali daljše smuči, s katerimi se je Tina znašla težje. Nimamo nobenih izgovorov zaradi materiala, saj je Suterjeva dokazala, da so bile Stöcklijeve smuči konkurenčne. Smo torej na boljšem, rešujemo težave, žal pa še rezultat ni bil takšen, kot smo si ga želeli. Škoda, saj je bila proga tehnično zahtevna. Prepričan sem, da če bi Tini prvi štirje zavoji uspeli bolje, bi bila zelo konkurenčna že včeraj," je po tekmi sporočil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

"Bila sem nekoliko trmasta in vztrajala, da grem na start z daljšimi smučmi. Izkazalo se je, da je bila izbira napačna, saj bi bil lahko rezultat boljši. Material je torej vse boljši, za vidnejši rezultat pa bom morala biti v boljši formi," je bila po nastopu odkrita Tina Maze.

Odlično superveleslalomsko formo je na tretjem mestu potrdila Avstrijka Anna Fenninger, ki se je na drugem superveleslalomu sezone drugič uvrstila na zmagovalni oder. Sicer pa so bile včeraj ekipne zmagovalke Švicarke, saj so se kar štiri uvrstile med najboljšo sedmerico. Poleg drugouvrščene Fabienne Suter še Martina Schild (četrta), Fränzi Aufdenblatten (šesta) in Dominique Gisin (sedma).

Danes bo proga Ptic roparic zadnjič v tej sezoni gostila tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na sporedu v Koloradu bo že šesta tekma svetovnega pokala, na prvem slalomu sezone pa se bodo pomerili slalomisti. Tekma je nadomestna za odpadli Levi na Finskem. Izmed Slovencev bo na startu le Mitja Valenčič. V minuli sezoni sta točke svetovnega pokala osvojila le Valenčič (123 - 22. mesto) in Matic Skube (38 - 39. mesto).