Največje mesto na jezeru
Ganvie, ki ga mnogi imenujejo tudi »Afriške Benetke« je s svojimi 20.000 prebivalci največje afriško naselje na jezeru, zaradi česar je postalo priljubljena popotniška destinacija. V mestu, ki je od najbližje obale oddaljeno nekaj kilometrov, je par trgovinic, restavracija, šola in celo hotel, v kratkem pa naj bi dobili tudi svoje pokopališče. Domačini se po mestu prevažajo s čolnički , ki jih morajo uporabiti že za obisk pri sosedu.

Zakaj so si naselje zgradili sredi jezera?
Prebivalci mesta Ganvie so si pred približno 500 leti za svoj dom izbrali veliko jezero Nokoue zaradi obrambe pred napadalci iz sovražnega plemena, ki jim je religija prepovedovala, da bi napadali preko vode. Od tudi izvira tudi ime mesta, ki naj bi pomenilo »Preživeli smo«. Očitno pa se je življenje na vodi dobro obneslo, saj je mesto še danes ohranjeno in večinoma živi od ribolova in turizma, majhne otočke na jezeru pa uporabljajo kot pašnike za domače živali.

Če radi potujete in odkrivate zanimive kotičke sveta, si najugodnejšo ponudbo za svojo naslednjo avanturo ali počitnice, poiščite v iskalniku GOhq, kjer so na enem mestu združene ponudbe vseh pomembnejših evropskih agencij in tour operaterjev.