Fraze kot so ''zadnja vrata'', ''mošnjiček'' ali pa ''sprednja veža'', najverjetneje pa kar skupek vsega tega, so avtorju tokrat prislužile nagrado za najslabše opisan seks v literaturi.

David Guterson, ki je literarni svet pretresel leta 1994 s prej omenjenim romanom Snow falling on cedars je pozornost pritegnil s svojim opisom Ojdipa in njegovega incestnega odnosa z materjo. Zgodba o Ojdipu se razvija okoli dečka, ki je oddan v posvojitev in nato postane eden najmočnejših mož v zgodovini s tem ko ubije lastnega očeta in nato spi s svojo materjo.

Označen kot ''roman potnih rok'' vsebuje nekaj odlomkov z res eksplicitnim opisom dogajanja. En od njih se razprede do podrobnega opisa erotične masaže, kjer protagonist ''masira, gnete, razteguje, drgne, ščipa, boža s perjem, liže, poljublja in nežno grize njena ramena.''

A podeljevalci nagrade, katere namen je sicer ''da pritegne pozornost na surovo, neokusno in pogosto preobilno uproabo seksualnih opisov modernih romanov'' so povedali, da jih je prepričal odlomek, ki se začne nekako takole: ''Ed je stal z rokami na svojem zatilju, kot da bi ga pravkar nekdo aretiral, med tem ko ga je ona zlorabljala z milom'' in se zaključi: ''Nato sta se sprala, posušila, oblekla in odšla v prefinjeno restavracijo na kosilo.''

Časnik Express Gutersonove opise ''hiperaktivnih incestnih odnosov'' definira kot ''absolutno nevzdržne in to ne v dobrem smislu''.

Guterson sam je dejal, da glede na to, da gre za zgodbo o incestu, kaj drugega kot take nagrade ni šlo pirčakovati.