Dedka Mraza bodo na njegovi poti po mestnih soseskah spremljale gozdne živalce in hitri konji. Otroci ga bodo vedno pričakali s predstavo, tokrat z Nagajivo Ivo. Stari dobri mož, ki šteje toliko let, da jih nihče niti prešteti ne zna, bo imel pred seboj torej veliko dela, dokler se ne bo v sredo, 28. decembra, ob 17. uri na Trgu svobode in Trgu Leona Štuklja od otrok poslovil. "Preden se bomo zares poslovili od dedka Mraza, nam bo gospodična Bazilika povedala zgodbico o Začaranem čajniku iz čudežnega zaboja, potem pa bomo dedku Mrazu zaželeli srečno pot nazaj na Pohorje," je še dodala Dobajeva.

Vsakdo se razveseli novoletnega darila in najbolj dragoceno in srčno je tisto darilo, ki ga izdelamo in zavijemo sami. Ravno zato organizatorji vse otroke in njihove starše vse do 23. decembra vabijo v ustvarjalno hišo, Dom ustvarjalnosti mladih v Mariboru, kjer bodo vsak dan potekale Delavnice iz srca. Poleg tega se bodo lahko otroci pridružili še modelarski delavnici Ptičja krmilnica, ustvarjalni delavnici Zima je prima in nočnemu potepu Z lučko skozi gozd.

Dedku Mrazu bo v največje veselje, ko bo iz otroških ust slišal pesem: "Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš…", zato ga le obiščite in ga razveselite s svojo navzočnostjo.