Gobe šitake so pod okriljem Zavoda Zarja začeli gojiti že leta 2006, dejavnost pa se je širila in zaradi možnosti zaposlovanja na zaščitenih delovnih mestih je direktorica Irena Reberšak leta 2009 ustanovila ZC Zarja kot samostojno pravno osebo. "Danes poleg gojenja in prodaje svežih gob šitake (imamo eko certifikat!) ponujamo kupcem tudi sušene gobe in predpripravljene mešanice za manj spretne kuharje, izdelujemo pa tudi darilne pakete, ki so ne samo lični, ampak tudi okusni. Za drobno pozornost ali okras lahko kupci izbirajo tudi med izdelki darilnega programa, kjer se kot material uporablja predvsem glina," je pojasnila Reberšakova.

Poudarila je, da v ZC Zarja, kjer so še posebno ponosni na to, da za gojenje uporabljajo izključno ekološke sestavine, kar pomeni, da so njihove gobe resnično zdrave, ne strmijo k ustvarjanju dobička, ampak gre celoten izkupiček od prodaje za ohranjanje in novo ustvarjanje delovnih mest za težko zaposljive osebe. Na teden vzgojijo okoli 50 kilogramov šitak, kar na letni ravni znaša okoli 1200 kilogramov, v prihodnje pa nameravajo svojo proizvodnjo potrojiti, saj želijo povečati uporabo sveže, zdrave gobe šitake v slovenskih kuhinjah in na okusen način povečevati odpornost ljudi, prav tako pa se že dogovarjajo za polnjenje suhih gob v kapsule kot prehransko dopolnilo.