Nataša Bešter, producentka in voditeljica oddaj Štiri tačke

"Nisem zelo dobra smučarka, ampak se trudim. Zima je zame lep letni čas, ker živimo na Katarini nad Ljubljano, kjer imamo veliko sonca in velikokrat gledamo na megleno Ljubljano. Če je še veliko snega, je snežna pravljica pri nas enkratna. Zato imam pozimi najraje dolge zimske sprehode z našima psičkama. Obujemo gamaše in gazimo po celem snegu do Jakoba in drugih vzpetin nad Katarino. Tudi smučam rada, a ne tako zelo kot mož Dino. On je res odličen smučar, jaz pa mu kakšno urico delam družbo (to je v resnici tako, da on potrpežljivo smuča z mano), potem pa se po navadi usedem na sonček in uživam, Dino pa si da duška na belih strminah. Največkrat smučava na Voglu ali v Kranjski Gori. Nama je to dovolj in sva kar zadovoljna na slovenskih smučiščih, je pa res, da si po navadi smučanje privoščiva med tednom, ko ni gneče.

Sicer pa zelo rada tudi tečeva na smučeh, zadnja leta največ v Bohinju, kjer so zelo lepe proge. Pa tudi na drsalkah se dobro počutiva. Ker sva pred kratkim postala babica in dedek, bova najbrž morala spet malo potrenirati sankanje, da bova lahko vnučka Davida naslednje leto peljala na kakšen sankaški izlet. V tem mesecu načrtujeva tudi nekajdnevni oddih na belih poljanah; najbrž bova odšla kar v Bohinj, od tam pa na Vogel in na tekaške proge."

Jernej Damjan, smučarski skakalec in olimpijec

"Zimo že nestrpno pričakujem, a se nam za zdaj v Sloveniji kar dobro izmika. Komaj čakam, da se začnejo tekme svetovnega pokala, ker bi rad videl, kaj sem dobrega naredil v tem poletju. Smučam zelo rad, ampak glede na šport, s katerim se ukvarjam, je to čez zimo skorajda neizvedljivo. Letos sem imel malce sreče in sem si en dan smučanja privoščil septembra na ledeniku, več smučarskih dni pa načrtujem po končani sezoni. Takrat si bom vzel čas in na Krvavcu, ki mi je najbolj pri srcu, saj je blizu in lahko dostopen, nadoknadil smučarske zavoje. Sicer pa se mi slovenska smučišča zdijo iz leta v leto bolje urejena in opremljena. Moti me samo to, da so vse proge precej kratke. Od tujih smučišč so me do sedaj najbolj navdušila smučišča v Kanadi, kjer sem bil lani v času olimpijskih iger."