"Moram priznati, da o izraelski ekipi do zdaj nisem kaj dosti slišal. A smo takoj po žrebu že začeli zbirati informacije o Maccabiju in do prve tekme v Velenju bomo nasprotnika dobro spoznali," pravi Gorenjev trener Branko Tamše, ki ga danes ob 19. uri v 13. krogu slovenske lige v Rdeči dvorani čaka obračun s Cimosom. Da je Maccabi Rishon Lezion, ki ima tudi tri tujce (vsi trije so Romuni), spoštovanja vreden nasprotnik, dokazuje tudi njegov dosežek iz tretjega kroga pokala EHF. Izraelci so na gostovanju pri ruskem klubu SKIF Krasnodar izgubili prvo tekmo (23:27), a so na povratni doma zmagali s 35:29 in se uvrstili med šestnajst najboljših. Trener Tamše se nadeja, da bo uvodna tekma v Rdeči dvorani prinesla nadaljevanje tradicije, na osnovi katere se Gorenje vedno, kadar igra prvo evropsko tekmo doma, uvrsti v naslednji krog.

Za razliko od Velenjčanov bodo Celjani, ki edini med tremi slovenski klubi na plesu kroglic na Dunaju niso bili med nosilci, najprej igrali v gosteh. Pivovarji bodo gostovali pri Aarhusu (zanj igrata tudi dva tujca, Šved Fredric Pettersson in Estonec Mikk Pinnonen), ki je v tretjem krogu obe tekmi s klubom Hlohovec odigral na Slovaškem: najprej je remiziral (34:34), nato pa "razmontiral" gostitelje (31:21). "Z razpletom žreba se nisem obremenjeval, a edini klub, ki sem se mu želel izogniti, je bil nemški Flensburg. Aarhus je kot predstavnik Danske, ki je rokometna velesila, vreden spoštovanja. Glede na strnjen urnik tekem, ki nas čaka februarja, je odlično, da igramo povratno tekmo doma," ocenjuje celjski trener Vladan Matić.

V pokalu challenge, ki ga je v minuli sezoni osvojil Cimos, v letošnji Slovenijo zastopa Maribor Branik. Štajerci imajo lepo priložnost, da se prebijejo med osem najboljših, kajti v osmini finala bo njihov nasprotnik Gradačac iz okoli 400 kilometrov oddaljenega istoimenskega mesta v BiH. "Mogoče smo res dobili malo manj znanega in manj atraktivnega nasprotnika. Žreb je bil za nas dokaj ugoden," je priznal trener Mariborčanov Marko Šibila.