Med prijetnejšimi novostmi so zagotovo (deloma brezplačni) smučarski servisni center neposredno ob progi, družabni kotički z brezplačno povezavo wlan, najhitrejši jezikovni tečaj v Alpah za goste iz tujine (s katerim opravite med vožnjo z gondolo Millennium-Express) in proga z video snemanjem in tekmovalnim vzdušjem. Omeniti velja tudi brezplačni smučarski depo Mokrine, ki omogoča izposojo smučarske opreme za otroke za 1 evro na dan in za odrasle za ugodnih deset evrov ter brezplačno smuko in bivanje za otroke do 8. leta starosti (od začetka sezone do božiča in od 17. marca do konca sezone, torej tudi v času velikonočnih praznikov).

Še posebno adrenalinsko vzdušje se na Mokrinah obeta 28. januarja prihodnje leto, ko bo smučišče pod motom "Premagaj ASSa" gostilo najdaljšo smučarsko dirko na svetu. Rekreativni športniki se boste v okviru prav posebne dirke, ki je med drugim zapisana v Guinnessovi knjigi rekordov, spopadli s senzacionalnimi 25,6 kilometra proge in 6000 višinskimi metri v enem samem spustu in skušali premagati čas nekdanje smučarske zvezde Armina Assingerja, ki je pokrovitelj te dirke in se bo tudi sam podal na start.

V okviru doživljajskih dni gorskega športa in prostega sloga so letos nove tudi aktivnosti, kot so krpljanje, lažja smučarska tura in dan prostega sloga v spremstvu gorskega ali smučarskega vodnika. Na svoj račun boste v številnih kočah, restavracijah in na sončnih terasah z različnimi tematskimi bari na prostem prišli tudi ljubitelji sproščenega vzdušja, medtem ko boste lahko gurmani svoje brbončice razvajali v najvišje ležečem gurmanskem lokalu v Alpah - restavraciji Arnold Pucher, ki se med drugim ponaša tudi z dvema Michelinovima zvezdicama.