Prva spremljevalka je postala Nika Orešnik iz Žalca, druga spremljevalka pa 19-letna Špela Vode iz Mengša. Najlepša soseda po izboru fotografov je postala 16-leta Sara Plaskan iz Polzele, najlepša po izboru bralcev revije Hopla pa Valentina Stokič iz Ljubljane.

Teja Britovšek ima 27 let in je najstarejša med letošnjimi kandidatkami za lepo sosedo. Leta 2008 je že osvojila lento najlepše Korošice in se sicer že večkrat udeležila raznih lepotnih tekmovanj. Med drugim se lahko pohvali tudi z nazivom prve spremljevalke Miss Universe 2008. Teja je trenutno študentka prevajalstva na Filozofski fakulteti.

Žirijo so letos sestavljali: Pomočnik direktorice oglasnega trženja družbe Dnevnik d.d. Miha Vrbinc, ki je bil tudi predsednik žirije, fotografinja Tania Mendillo, direktorica casting agencije Avdicija.com Nataša Čampelj, direktor podjetja Wit Boy Marko Birsa in solastnica trgovine Besame Mucho Ana Lucia Sanchez.

Dekleta so ocenjevali v treh izhodih. V prvem so predstavila vsaka svoj izdelek, ki so ga izdelale v akciji lepa soseda, podarile pa ga bodo stanovalcem Doma ostarelih Prebolt. V drugem izhodu so se finalistke predstavile v navihanem slogu v spalnem programu Besame Mucho, v tretjem, zadnjem, pa so se prelevile v mondene dame v večernih oblačilih poročnega salona Grazia, elegantni obutvi Stiefelkoenig ter prefinjenih hlačnih nogavicah Polzela.

Vseh pet nazivov je bilo nagrajenih s številnimi praktičnimi nagradami, ki so jih prispevali Telekom Slovenije, Phillips Slovenija, Smuičišče Vogel, Trgovina Two Way, Besame Mucho in Zlatarna Celje. Dekleta pa so prejela tudi pakete švedske kozmetične hiše Oriflame, Polzele in podjetja Manner

Približno 200 gostov prireditve je uživalo v prijetnem ambientu hotela Kongo in pestrem programu, v katerem so nastopili Maja Keuc, Katja Koren, Marko Vozelj in Gašper Rifelj. Brez oklevanja lahko rečemo, da se je letošnja prireditev lepa soseda povzpela stopničko više, v primerjavi s prejšnjimi.

Perberite še: Foto: Ducat lepotic se poteguje za lento najlepše sosede