Informacije o sklepu preiskave Hotova ni želela komentirati, ni pa niti želela odgovoriti na vprašanje, ali se bo odločila za zasebno tožbo. Ovadba, ki jo je proti neznanemu storilcu podala občina, je bila po končani preiskavi namreč zavržena.

Ugotovitev kriminalistične preiskave, da je bil vdor pomota v sistemu, z izsledki pa je bilo vodstvo občine pred dnevi seznanjeno le ustno, pa ni želel komentirati niti Gašpar Mišič. Pojasnil je, da je odprl le okoli petino poslane pošte, vselej potrdil prejem, nanjo tudi nekajkrat odgovoril. Kot pravi, ni ničesar skrival in da sam njene pošte tudi ni preusmeril na svoj naslov. Ker je bil, kot pravi, zelo prizadet, Mišič pričakuje opravičilo tistih, ki so afero najprej dali v medije in šele nato podali ovadbo na policiji.

Spomnimo, nepoklicna piranska podžupanja Meira Hot je namreč ovadila neznanega storilca, ki naj bi brez njene vednosti preusmeril vso njeno službeno elektronsko pošto na enega od dveh službenih naslovov elektronske pošte poklicnega podžupana Gašparja Gašparja Mišiča.