Po nedeljskem sprejemu v Beli hiši, kjer jih je počastil ameriški predsednik Barrack Obama, so se nagrajenci udeležili gala koncerta v Kennedyjevem centru. Vsakoletno podelitev nagrad za prispevek k ameriški kulturi, ki potekajo od leta 1978, je vodila Caroline Kennedy v spomin na svojega očeta, nekdanjega ameriškega predsednika.

Nagrajeni glasbenik Diamond se je Kennedyjevi zahvalil, da je prispevala ime za eno njegovih največjih uspešnic "Sweet Caroline". Voditeljica je nato pesem odpela skupaj s Smokeyjem Robinsonom.

Obama je dejal, da imajo nagrajenci sicer različne talente in so prehodili različne poti, pa vendar spadajo skupaj, ker so čutili potrebo, da se izrazijo in to delijo s svetom.

Pred slovesnostmi sta na ameriškem zunanjem ministrstvu nagrajence gostila tudi ameriška državna sekretarka in nekdanji predsednik ZDA Hillary in Bill Clinton. Streepova (62) v najnovejšem filmu Železna lady igra nekdanjo britansko premierko Margaret Thatcher. Pisateljica Nora Ephron je Clintonovo posvarila, da bo Streepova nekoč zagotovo igrala tudi njo.

Cookova (84), ki je na Broadwayu debitirala leta 1951 je po besedah igralke Glenn Close ikona za vse, ki so kdaj delali tam. Rollinsu (81) pa je Bill Clinton, ki prav tako igra saksofon, povedal, da je njegov oboževalec že od mladosti, saj njegova glasba človeka res gane, pri improvizaciji pa so mu uspele stvari, ki niso nikomur drugemu.