Reprezentanca je proti Szczecinu na Poljskem odpotovala danes ob šesti uri zjutraj, med glavna slovenska orožja za kolajno pa spadajo Peter Mankoč, Emil Tahirovič, Damir Dugonjič, Matjaž Markič ter Anja Klinar in Anja Čarman. Poleg prirojene želje po najboljših dosežkih bodo imeli slovenski plavalci tokrat tudi finančni motiv. A ne v obliki kakšne mikavne nagrade, ampak zaradi "grožnje", da jim Plavalna zveza Slovenije ne bo krila nastopa na EP, če se na njem ne bodo uvrstili vsaj v polfinale. "Takšna je bila zahteva izvršnega odbora. Varčevalni ukrepi so v teh časih zelo popularni, najbolj pa prizadenejo tiste, ki imajo najmanj," je potarnal Pikec, ki bo imel v strokovnem štabu le enega maserja, prednost pa bodo imeli tisti plavalci, ki se bodo uvrščali v popoldanske nastope.

Zaradi različnih razlogov so sodelovanje na evropskem prvenstvu odpovedale Sara Isaković (študijske obveznosti), Katja Hajdinjak, Špela Bohinc (obe sta slabše pripravljeni), Tanja Šmid (bolezen), Neža Marčun (lovi formo za EP v 50-metrskih bazenih), zaradi bolezni pa je pod vprašajem nastop Tjaše Oder.

Plavalci so bili pri lastnih napovedih precej previdni. "Kolikor denarja, toliko glasbe," je bil kratek Peter Mankoč, ki je potrdil, da bo plaval vsaj še do evropskega prvenstva v kratkih bazenih prihodnje leto. "Ne glede na to, da sem imela nekaj daljši premor, sem dobro pripravljena. Upam, da se bom približala osebnim rekordom," je pristavila Anja Klinar. Del reprezentance je opravil višinske priprave v Sierri Nevadi, kar je krila španska plavalna zveza, ki je tudi opravila analizo, kako posamezni slovenski plavalec sploh reagira na spremenjeno nadmorsko višino in kakšni so dejanski učinki, a na rezultate v slovenskem taboru še čakajo.