Ker je Feuz kot najstnik veljal za enega najbolj perspektivnih smučarjev, ne bi bilo nič čudnega, če bi v naslednjih letih ustalil med najboljšimi smukači. Da je iz šampionskega testa, je nakazal leta 2007, ko je osvojil tri naslove svetovnega prvaka. Prvi je bil v smuku, superveleslalomu in kombinaciji. Strokovnjaki so mu napovedovali svetlo prihodnost, a je moral, kot že toliko njegovih predhodnikov, najprej stopati po trnju, da je lahko prišel med najboljše. Dve leti ga ni bilo med belo karavano, ker so ga pestile poškodbe. Poškodoval se je sezono po uspehu na mladinskem svetovnem prvenstvu. V svetovnem pokalu je točko po točko začel nabirati v sezoni 2009/10, lani pa je nase opozoril z odmevnejšimi rezultati.

Čeprav je bila minula sezona zanj najuspešnejša do zdaj, je doživel tudi največje razočaranje. Na svetovnem prvenstvu je namreč že vonjal kolajno, a je ostal brez nje. Po superkombinacijskem smuku je bil na drugem mestu, nato pa je odstopil tik pred koncem slalomske preizkušnje. "To je največje razočaranje v moji karieri," je dejal tedaj. Smolo je imel tudi na specialnem smuku. Dobro je smučal, toda zaradi visoke startne številke zasedel le deveto mesto. A ker je čas na njegovi strani, razlogov za pretirano potrtost ni bilo. Že mesec dni za tem je prvič zmagal na tekmi za svetovni pokal, dobil je smuk v Kvitfjellu. "Neizmerno sem vesel, ker sem se vmešal v boj z najboljšimi. Uresničile so se mi sanje. Toda po drugi strani sem vedel, da bom nekoč pristal med najboljšimi. Ko sem bil poškodovan, sem tovrstni optimizem črpal iz rezultatov, ki sem jih dosegel na svetovnem mladinskem prvenstvu," je po zmagi v Kvitfjellu dejal Beat Feuz.

Če je ob koncu minule sezone veljal še za muho enodnevnico, je na začetku letošnje dokazal, da bo nanj v prihodnje treba resno računati. Drugo mesto na tako zahtevnem smuku, kot je v Beaver Creeku, ni ostalo neopaženo, enako kot tretje v superveleslalomu na istem prizorišču in drugo v smuku v Lake Louisu. Na progi Ptic roparic je minuli konec tedna zablestel skupaj z rojakom in prijateljem Sandrom Viletto. Verjetno je bil eden redkih, ki niso nezadovoljni, ker jih je Viletta prehitel s startno številko 30. Čeprav ga je rojak z drugega zrinil na tretje mesto, se je veselil z njim. "Neverjetno! Do zdaj je bila moja najboljša uvrstitev na superveleslalomih trinajsto mesto. V dveh dneh zapored sem se dvakrat uvrstil na zmagovalni oder. Ne bi si mogel želeti lepšega konca tedna. Očitno mi je ta proga pisana na kožo. Pa še moj prijatelj je zmagal. Zelo sem vesel zanj, saj sva z Villeto skupaj smučala, ko sva bila še otroka," je dejal Feuz in dodal, da bo moral začeti s pospešenim učenjem angleščine, če bo tudi v prihodnje tako uspešen, saj mu angleški jezik ne gre najbolje od rok. Je pa zato toliko boljši v pokru, s katerim si zapolni prosti čas. "Menda imam izraz na obrazu kot pravi igralec pokra, a le za igralno mizo," je rekel, ko so ga povprašali o njegovem hobiju, ki pa ni edini. Je tudi navdušen igralec tenisa.