Pariz

Mesto luči v decembru še posebno zažari, zato je izlet v praznični Pariz z nakupovanjem na stojnicah bleščečih pariških božičnih sejmov res nekaj posebnega. Seveda pa se za popolno nakupovalno doživetje, ne pozabite sprehoditi tudi po trendovskih butikih, skrivnostnih starinarnicah, trgovinah priznanih blagovnih znamk in elegantnih prodajalnah živil, kjer se je privlačnim in dišečim dobrotam zares težko upreti.

New York

Sicer je nakupovanje v New Yorku kar celoleten šport, a v božično novoletnem času se sprehajanje po odlično založenih trgovinah med neštetimi utripajočimi lučkami, praznično okrašenimi izložbami in ekstravagantnimi božičnimi drevesci spremeni v filmsko doživetje.

Marrakech

Živahne maroške tržnice so idealna izbira za tiste, ki želijo svojim bližnjim podariti edinstvena in nekoliko bolj eksotična novoletno darila. Sprehod med kupi raznobarvnih začimb, čajev, unikatnih oblačil in očarljivega nakta ter barantanje s prijaznimi trgovci premami tudi tiste, ki sicer nakupovanja ne marajo. 

Milano

Če so na vašem predbožičnem nakupovalnem listku predvsem oblačila velikih modnih oblikovalcev, je Milano za vas prava destinacija. Sprehodite se po lepo okrašenih ulicah tako imenovanega »quadrilatero d'oro« in našli boste dizajnerska oblačila tudi po ugodnih cenah.

Avstrijska mesta

Če si želite bolj tradicionalnega predbožičnega nakupovanja, obiščite kakšnega od čudovitih božičnih sejmov na Dunaju, v Salzburgu, Linzu, Gradcu ali kakšnem drugem avstrijskem mestu, ki se v decembru kopajo v čudovitih lučkah in vonju kuhanega vina, cimeta, slaščic in drugih dobrot. Izlete različnih ponudnikov si lahko ogledate v iskalniku GOhq.

Organizirane praznične izlete ali samo namestitve v različnih krajih sveta si lahko poiščete v iskalniku GOhq, kjer so na enem mestu zbrani vsi pomembnejši turistični ponudniki.