"Zaradi poškodbe hrbta sem poleti moral spremeniti načrt treninga. Očitno sem našel pravo kombinacijo obremenitev. Trenutno se počutim zelo dobro, z vsako zmago sem še samozavestnejši. Delam le tisto, kar je prav in dobro zame. Še nikoli v življenju nisem zmagal na treh tekmah zapored," je povedal 27-letni Tirolec Andreas Kofler. Včeraj sta si drugo mesto razdelila Nemec Severin Freund in Norvežan Anders Bardal (v soboto je bil s 15. mestom najboljši domači tekmovalec). V soboto je bil drugi Nemec Richard Freitag (sobota) in tretji Poljak Kamil Stoch (včeraj je bil šele 48).

Če bi pred potjo na Norveško slovenskim skakalcem ponudil deseto mesto Jerneja Damjana na srednji in deveto Jurija Tepeša na veliki skakalnici, bi jo takoj sprejeli, po preizkušnjah pa ostaja nekaj grenkega priokusa. Damjan je bil ob polčasu na petem mestu, Tepeš pa je prvič v karieri celo vodil, saj je izkoristil ugodne vremenske razmere in poletel 137,5 metra, v finalu pa s skokom 112 metrov (19. izidom serije) nazadoval na deveto mesto. To je njegova najboljša uvrstitev v karieri, saj je bil doslej najboljši 12. lani v Planici. Slovenci so dosegli lep moštveni uspeh, saj so imeli na obeh tekmah po štiri tekmovalce med dobitniki točk svetovnega pokala. Robert Kranjec je bil 11. (nedelja) in 16., Peter Prevc 24. in 23., Jure Šinkovec 22. (sobota) in Dejan Judež 27. (nedelja).

"Ne glede na vodstvo po prvi seriji je deveto mesto Tepeša odličen rezultat. Na tekmo je prišel kot šesti slovenski skakalec po kakovosti in se tudi kot šesti prebil med dobitnike točk. Jurij je naredil velik premik naprej s prvim skokom. Veseli me, ker se mu je po dveh ponesrečenih tekmah uspelo tako hitro sestaviti in vrniti med najboljše. V drugi seriji je napravil tehnično nekoliko slabši skok, vendar so bili pogoji na koncu zelo spremenljivi. Tudi Kranjec je z 11. mestom dosegel soliden rezultat. Na srednji skakalnici smo v finalni seriji od Jerneja pričakovali več, vendar je imel slabše pogoje. V drugi seriji so fantje naredili nekaj tehničnih napak, vendar je bilo zaletno mesto nizko, poleg tega pa se je vreme tudi spreminjalo nad hrbtiščem. Na uvodnih treh tekmah so se vsi reprezentanti vsaj po enkrat uvrstili med dobitnike točk. To je zelo dobra popotnica za nadaljevanje sezone. Fantje pridobivajo zaupanje. Na takšnih rezultatih bomo lažje gradili naprej," je povedal slovenski selektor Goran Janus.

Sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala v Harrachovu na Češkem, kjer bodo od 9. do 11. decembra kar tri tekme. Janus slovenske ekipe ne bo spreminjal.