Valladolid - Gorenje (35:27): Čeprav so Velenjčani prvo tekmo v Rdeči dvorani dobili kar z desetimi zadetki razlike (33:23), so se skozi šivankino uho prebili v osmino finala evropskega pokala EHF. Po nič kaj prijetnem potovanju z avtobusom od Madrida do Valladolida (sonce, dež, sneg; pred tem iz Velenja do Benetk z avtobusom in nato z letalom do Madrida) je Gorenje doživelo šok tudi na začetku tekme, ko so Španci hitro povedli s 3:0. A še večji šok je sledil sredi drugega polčasa, ko so gostitelji trikrat povedli kar z devetimi zadetki (24:15, 27:18, 31:22), poleg tega pa so zapravili priložnosti za izničenje zaostanka iz Velenja. A slovenski podprvaki so naredili delni izid 3:0, v končnici uspešno zadržali vse nalete Valladolida in se le uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Celje Pivovarna Laško - Kehra: S kar 30 zadetki skupne razlike (71:41) na dveh tekmah tretjega kroga evropskega pokala pokalnih zmagovalcev v dvorani Zlatorog so Celjani izločili estonsko Kehro. Vse je bilo odločeno že na prvi (sobotni) tekmi, ki so jo pivovarji dobili s 34:18, zato je bil včerajšnji povratni dvoboj (37:23) le formalnost. Na obeh tekmah sta blestela celjska vratarja, ki sta imela enak izkupiček: v soboto je Urban Lesjak zbral 19 obramb, prav toliko pa tudi včeraj Matevž Skok. Drugo tekmo je strelsko zaznamoval mladi reprezentant Borut Mačkovšek, ki je dosegel devet zadetkov brez zgrešenega strela.

Radnički Kragujevac - Maribor Branik: Štajerci so se v pokalu challenge, ki so ga v minuli sezoni osvojili igralci Cimosa, uvrstili v osmino finala zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh. Po zmagi v Mariboru s 26:22 so z enako razliko izgubili v Kragujevcu (23:27), a je bilo to vseeno dovolj za skupno zmago. Mariborčani so v 58. minuti zaostajali za šest zadetkov (21:27), gola odrešitve pa sta v končnici dosegla Mate Svalina in Milan Mirković. Gostitelji v zadnjem napadu niso dosegli zmagovitega gola, zadnji strel Milana Vučičevića, nekdanjega igralca Prul in Preventa, pa je po izteku rednega igralnega časa zletel mimo vrat.