"Točke smo seveda veliko bolj veseli kot Wisla. Nam pomeni napredovanje v ligi prvakov, Poljake pa čaka še nekaj težkih tekem in negotov boj za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje," je razplet četrtega letošnjega gostovanja v ligi prvakov v mestu z okoli 140.000 prebivalci ob reki Wisli komentiral Cimosov igralec Matjaž Brumen. Zaradi evropskega prvenstva, ki ga bo januarja 2012 gostila Srbija, je liga prvakov zdaj prekinjena za dobra dva meseca. Po premoru bodo Koprčani v skupinskem delu odigrali še tri tekme: v Bonifiki bodo gostili Metalurg in Constanto, gostovali pa bodo v Hamburgu.

Medtem ko Slovenec Luka Dobelšek zaradi poškodbe ni igral za Wislo (ima strgan biceps, po operaciji pa ga čaka osemtedensko okrevanje), je bil njegov rojak Boštjan Kavaš s štirimi zadetki najboljši strelec (skupaj s Christianom Spannejem in Adamom Wisniewskim) poljskih prvakov, a tudi to ni bilo dovolj za skalp Koprčanov. Gostitelji so prednjačili v grobosti (med drugim so dvakrat "nenamerno" zadeli v glavo vratarja Gorazda Škofa, ki je zbral 14 obramb), zato je imel fizioterapevt Igor Pekica polne roke dela. Vseeno so slovenski prvaki v 18. minuti prvič povedli z dvema zadetkoma prednosti (8:6), a nato se je tehtnica nagnila na stran moštva iz Plocka. Po delnem izidu 8:3 so si Poljaki tik pred odhodom na odmor priigrali tri gole naskoka (14:11).

Tudi v nadaljevanju je bila rahla rezultatska prednost ves čas na Wislini strani, a moštvo trenerja Fredija Radojkoviča ji je uspešno dihalo za ovratnik. Tri minute pred zadnjim znakom sirene je bilo 25:25, potem ko je bil s črte sedmih metrov uspešen Milorad Krivokapić. Nato je Wisla, ki v poljski ligi za vodilnimi Kielcami zaostaja že za pet točk, ostala brez izključenega Adama Twarda, a tega Koprčani niso znali izkoristiti. Čeprav sta francoska sodnika domačinom omogočila neverjetno dolg napad (skoraj minuto in pol), se je Cimos spretno ubranil in krenil v zadnji napad. A od zmagovitega zadetka ni bilo nič, kajti strel Matjaža Brumna z devetih metrov prek obrambnega bloka je vratar Marcin Wichary ubranil s pravo nogometno parado.

"Dobro smo vedeli, kaj nas čaka, in kakšna je naša naloga na tekmi v Plocku. Naš cilj je bil, da se ves čas držimo Wisle in tako preprečimo, da nam rezultatsko ne pobegne," je recept za uspeh razkril trener Fredi Radojkovič, ki ga že v sredo v Velenju čaka preloženi ligaški derbi z Gorenjem. Čeprav njegovo moštvo v zadnjem napadu ni izkoristilo priložnosti še za drugo točko (Koprčani so na tekmi zapravili kar osem protinapadov in kopico "zicerjev"), Radojkovič ni imel razlogov za nezadovoljstvo: "V zadnjih minutah smo želeli s pritiskom priti do zmage ali vsaj do točke. To nam je tudi uspelo, zato se te točke upravičeno veselimo."

Izidi 7. kroga v skupini C: Hamburg - Constanta 36:25 (20:11), Wisla - Cimos 25:25 (14:12), Metalurg - St. Peterburg 32:19 (16:7), vrstni red: Hamburg 14, Metalurg in Cimos po 9, Wisla 5, St. Petersburg 3, Constanta 2.