Jakov Fak z 21. mestom, Teja Gregorin s 25. in Andreja Mali s 36. mestom so omilili škodo, potem ko serviserji za specifični sneg v Östersundu kar dva dni niso našli prave kombinacije in so posledično vsi ostali zunaj štirideseterice.

Le 40. tekaški čas Teje Gregorin je bil na sobotnem sprintu le potrditev, da so tegobe slovenske ekipe pri pripravi smuči mnogo obsežnejše, kot je bilo najbrž soditi po neuspehu biatloncev v petek. Ni šlo le za pomanjkanje časa v časovni stiski ob večerni ohladitvi. "Fantje v servisu so zares garali od jutra do večera. Preverili so zares številne kombinacije. Naposled, kot sem razumel, je bila uganka v smučeh in ne v mikrostrukturi drsne površine ali mažah," je kratko pojasnilo navrgel Velepec.

V nedeljo je bila tako povsem druga slika. Fak je v smučini dosegel celo tretji tekaški čas za Bergerjem in Ustjugovom, medtem ko v petek ni bil niti med šestdeseterico najhitrejših. Ob treh kazenskih krogih je imel sedmi čas dneva, za junakom Martinom Fourcadom pa je zaostal 31 sekund. "Ker sem napadal iz ozadja, nisem čutil nobenega pritiska. Streljal sem hitro, bolj tvegano, le stoje bi moral zadeti še tarčo več in bi ujel petnajsterico," je opisal Jakov Fak. Gregorinova je na zasledovanju dosegla 13. čas in ob tem za zmagovalko dneva Toro Berger zaostala minuto in 25 sekund. Na strelišču je bila celo med peterico najhitrejših, kar je zanjo izjemen preskok. Malijeva je bila 29. "Končno sem sestavila dober nastop. Enkrat sem imela težave s streljanjem, drugič smo jih imeli s smučmi, zato mi je kar v uteho, da grem vsaj s točkami domov. Imam še velike rezerve," je Teja Gregorin pripomnila z mislijo na Hochfilzen.