Drugo mesto sta si razdelila Nemec Severin Freund in Norvežan Anders Bardal (oba 249,2 točke). Od četverice slovenskih finalistov je bil na koncu Peter Prevc (198,7) na 23., Dejan Judež (190,1) pa na 27. mestu. Tekmo sta že po prvi seriji končala Jernej Damjan na 32. in Jure Šinkovec na 38. mestu.

Potem ko je Tepeš po prvi seriji pripravil veliko presenečenje in se z vrhunskim skokom zavihtel na sam vrh, mu v finalu, ki je prav tako minil v spremenljivem vetru, ni uspelo ponoviti tako dobrega nastopa. Potem ko je v prvem nastopu pristal pri 273 metrih, je v drugo skočil 112 m in nazadoval na deveto mesto, kar je še vedno njegova najboljša uvrstitev kariere v svetovnem pokalu.

"Po prvi seriji je sicer kazalo bolje, vendar je kljub temu deveto mesto Jurija odličen rezultat. Na tekmo je prišel kot naš šesti skakalec in se tudi kot šesti prebil med dobitnike točk. To je zelo dobra popotnica za nadaljevanje sezone. Tudi Robi je z 11. mestom dosegel soliden rezultat. Skupno smo v teh dveh dneh osvojili dve uvrstitvi v deseterico in eno 11. mesto, kar je zelo dobro," je nastope svojih varovance ocenil prvi trener reprezentance A, Goran Janus.

"Jurij je naredil velik premik naprej s prvim skokom, ko je - to je treba priznati - imel tudi nekoliko boljše pogoje. Veseli pa me tudi to, da se mu je po dveh neposrečenih tekmah uspelo tako hitro sestaviti in vrniti med najboljše. V drugi seriji je napravil tehnično nekoliko slabši skok, vendar so bili pogoji na koncu zelo spremenljivi in zanj nekoliko slabši," je po tekmi še dejal Janus in podal tudi kratko oceno začetka sezone: "Na uvodnih treh tekmah so se vsi reprezentanti vsaj po enkrat uvrstili med dobitnike točk. Danes so bili spet štirje pri točkah, s čemer fantje pridobivajo na zaupanju. Na takšnih rezultatih bomo lažje gradili naprej."

Sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala v češkem Harrachovu, kjer bodo od 9. do 11. decembra na sporedu tri tekme. Janus slovenske ekipe ne bo