Drugo mesto je na današnji tekmi osvojila Francozinja Coline Mattel (247,7 točke), tretja pa je bila Nemka Melanie Faisst (245,5).

Urša Bogataj je bila 20. (211,4), Anja Tepeš in Maja Vtič pa se nista uvrstili v drugo serijo.

V zgodovino smučarskih skokov se bo kot prva zmagovalka tekme svetovnega pokala vpisala Sarah Hendrickson, ki je bila danes od konkurence za razred boljša, saj je vse nasprotnice prehitela za skoraj 30 točk ter kot edina preskočila stometrsko daljavo.

Dobro so nastopile tudi slovenske tekmovalke. Najboljša je bila Katja Požun, ki je bila sedma. "Z nastopom sem zelo zadovoljna, čeprav to niso bili moji najboljši skoki, kakršne sem prikazala na treningu ali v poskusni seriji. Na začetku sezone si nisem predstavljala, da lahko tako dobro nastopim. Vsekakor je današnji rezultat dobra spodbuda za naprej," je po tekmi menila Požunova.

"V prvem skoku sem bila nekoliko prehitra na odskoku, sicer pa sem s svojima skokoma zadovoljna. Pogoji so bili težki. Deseto mesto je super rezultat, saj so tekmovalke boljše pripravljene. To je velik plus za naslednje tekme," pa je povedala Rogljeva.

"Katja ni naredila v obeh serijah dovršenega skoka, lahko bi nastopila tudi boljše. Podobno velja tudi za Uršo, vendar je mlada tekmovalka, zaradi česar jo je svetovni pokal nekoliko presenetil. Špela je bila dvakrat zelo blizu dobremu skoku, naredila je manjšo tehnično napako takoj po vzletu. Nastopila je malo preveč napadalno. Ekipno smo lahko zadovoljni, čaka pa nas delo z Majo. Njej se je vse nabralo in se ji stvari niso izšle," je dejal glavni trener Matjaž Triplat, ki bo na Norveškem na treningu ostal še dva dni, ter dodal: "Žal mi je pol točke Katje, saj bi bila tako med najboljšo šesterico. V prvi seriji je imela težave pri doskoku in posledično izgubila pri sodniških ocenah. Za začetek sezone sem zadovoljen."

Dekleta bodo sedaj imela nekoliko daljši premor. Svetovni pokal se bo nadaljeval 6. januarja v nemškem Schonachu-Schoenwaldu.