"Zbirka nakita priča o tem, da so bili vsi ti moški resnično zaljubljeni vanjo," je na predogledu postavitve dejala oblikovalka nakita in velika oboževalka Taylorjeve Orianne Collins.

Med številnimi kosi nakita bodo v New Yorku na ogled in na prodaj diamantna tiara, ki jo je igralki podaril eden izmed sedmih soprogov - producent Mike Todd, ter diamantno-platinasta zapestnica prijatelja Michaela Jacksona. Prav tako bo na ogled Jacksonov poster, na katerega je pevec Taylorjevi napisal posvetilo: "Moji veliki ljubezni Elizabeth. Večno te bom ljubil."

Za zbiralce bo prava vaba 33,19-karatni diamantni prstan, ki ga je dvakratni oskarjevki podaril Richard Burton, s katerim je bila Taylorjeva dvakrat poročena. Vrednost prstana je ocenjena med 2,5 in 3,5 milijona ameriških dolarjev (med 1,8 in 2,5 milijona evrov). Predstavnik avkcijske hiše Christie's Thomas W. Burstein je dejal, da je Taylorjeva prstan snela zgolj, ko si ga je za krajši čas nadela katera od njenih prijateljic. "Prepričana je bila, da je nakit potrebno deliti in ceniti," je dodal.

Za najbolj veličasten kos nakita velja biserna ogrlica, ki so jih v 16. stoletju nosile španske in avstrijske kraljice. "Gre za izredno redek primerek. Lahko bi ga postavili ob bok diamantu upanja," je menil Burstein. Med razstavljenimi predmeti, ki bodo ponujeni na dražbi, bodo tudi oblačila, ročne torbice in obutev Taylorjeve. Kuratorica razstavljene zbirke oblačil Meredith Etherington-Smith je dejala, da igralkina oblačila ponujajo vpogled v njeno vihravo osebnost, ki jo je zaznamoval drzen glamur.