Miller je na tej progi že zmagal v smukih v letih 2006 in 2004, leta 2005 pa je bil najhitrejši v veleslalomu, vpisal je že 33. zmago v svetovnem pokalu. Tudi po nastopu najboljših smukačev lanske sezone ni bil premagan. Drznemu Američanu se je najbolj, na pičle štiri stotinke sekunde, približal Švicar Beat Feuz. Avstrijec Klaus Kröll je zaostal za 14 stotink. Zmagovalec smukaškega seštevka v lanski sezoni in uvodnega smuka Didier Cuche je prav tako izgubil boj z Millerjem, z zaostankom 1,08 sekunde je bil deveti.

Po slovenski rezultatski ničli na smuku v Lake Louisu, s 14. mestom v superveleslalomu je delno čast moške ekipe v kanadskem Skalnem gorovju rešil Gašper Markič, se je šesterica slovenskih smukačev v Beaver Creeku odpravila popravit slab vtis, kar pa ji ni uspelo, saj Slovenci niso bili konkurenčni najboljšim.

S startno številko 15 se je kot prvi Slovenec na progo podal lani najboljši slovenski smukač Andrej Šporn, ki na progi Ptic roparic še ni osvojil točk. Šporn je bil pred zelo težko nalogo, pred njim je ameriški as Miller (1:43,82) prevzel vodstvo, ko je za kar 78 stotink ob najbolj optimalnih razmerah na progi izboljšal čas do takrat vodilnega Francoza Johana Clareyja. Vendar pa Kranjskogorčan, ki je v četrtek praznoval 30. rojstni dan, ni bil niti blizu Millerju. Že na začetku je stopil s stopalke za plin, nato pa se je zaostanek le še nabiral, ob prihodu v cilj ga je bilo že za debele tri sekunde, kar je bilo daleč od želja in pričakovanj, saj ni prehitel nobenega od tistih, ki so startali pred njim, smuk pa je končal na 42. mestu.

S startno številko 30 drugi Slovenec na startu Andrej Jerman, ki je na obeh izpeljanih treningih kazal najboljšo formo, je imel obilo smole. Odstopil je s padcem, vendar brez hujših posledic. Po prvem merjenju vmesnega časa, ko je zaostajal 90 stotink za Millerjem, se mu je v zavoju odpela smučka, tako da ga je vrglo v zaščitno ograjo. Nato je še nekaj časa na hrbtu drsel po progi. Jerman je bil pred tremi leti na tem smuku deseti, pred dvema letoma pa 18., lani namreč zaradi premočnega vetra niso izpeljali smuka.

Tudi ostali Slovenci, ki so bili na startu razporejeni od startnih številk 49 do 64, niso bili dovolj hitri za uvrstitev med trideset najboljših. Boštjan Kline (+3,46) je pristal na 47. mestu, Gašper Markič (+3,82) je bil 52., Rok Perko (+4,21) in Andrej Križaj (+4,24) pa sta smuk končala na 56. in 57. mestu.

Ta smuk, prva od šestih preizkušenj, ki se bodo letos zvrstile v Beaver Creeku, velja sicer za enega najzahtevnejših na svetu z višinsko razliko 757 m in skupno dolžino 2812 m.