Župan občine Ig Janez Cimperman nam je povedal, da na pristojnih ministrstvih spet vztrajajo, da bi šla trasa obvoznice čez Lisičje, na kar pa po njegovih besedah župani ne bodo pristali pod nobenim pogojem. "Minister za promet Patrick Vlačič nam je februarja zagotovil, da bo šla obvoznica čez Ljubljansko barje in da bo ta trasa do septembra prihodnje leto umeščena v državni prostorski načrt. Novi vladi bomo naložili, da ta dogovor upošteva in da zadevo enkrat za vselej uredi," je poudaril Cimperman.

So pa župani vsaj deloma zadovoljni, ker jih je minister Vlačič obvestil, da je vlada potrdila aneks k pogodbi za nadaljevanje del za posodobitev železniške proge od Ortneka do Kočevja. Ta je sicer zelo pomembna zaradi zmanjševanja obremenitev cestnega prometa na relaciji Kočevje-Ljubljana.

Posodobitev železniške proge naj bi se po obljubah državnih institucij odvijala s polno paro, a se je po rekonstrukciji dela proge zapletlo. "Župani smo bili neprijetno presenečeni, ker so se dela nenadoma ustavila, izvajalec pa je iz gradbišča umaknil tudi mehanizacijo. Razlog naj bi bil, da ministrstvo za promet z izvajalcem ni podpisalo pogodbe oziroma aneksa o nadaljevanju del," je pojasnil župan občine Škofljica Ivan Jordan, ki upa, da se bo po podpisu aneksa k pogodbi prihodnji teden nemudoma nadaljevala rekonstrukcija železniške proge vse tja do Ribnice.