Zmagovalec prve tekme sezone, Francoz Martin Fourcade, je zasedel četrto mesto, slovenska reprezentanca pa je tokrat zatajila. Najboljši je bil znova Jakov Fak z enim zgrešenim strelom v stoječem položaju na 41. mestu, Janez Marič je bil z dvema zgrešenima streloma 61., Vasja Rupnik je končal tekmo na 66. mestu s tremi zgrešenimi streli, Klemen Bauer je bil s štirimi zgrešenimi streli 85., Peter Dokl je prav tako štirikrat zgrešil za 98. mesto.

Bergman je brez strelske napake za 7,6 sekunde ugnal lanskega skupnega zmagovalca svetovnega pokala Norvežana Boea, ki je prav tako zadel vseh deset tarč, kar mu je omogočilo preboj pred sicer hitrejšega rojaka Svendsena.

Slovenci so se na tekmi soočali s precejšnjimi težavami. Po prvem streljanju so najboljšemu možu ekipe Faku padle vse tarče, po drugem pa je ostala nepobeljena le tretja. S skromnim tekaškim časom, ki je bil predvsem posledica napačne izbire priprave smuči, se je kot edini izmed petih Slovencev v cilju uvrstil v nedeljsko zasledovalno tekmo.

"Tako se včasih tudi zgodi, saj sem zanesljivo dobro fizično pripravljen in to ne more biti razlog za slabši tekaški nastop. Smuči resnično niso zdrsele, ne glede na to, da sem dal vse od sebe. Škoda izgubljene priložnosti. Tekmovalci bomo vsekakor še pokazali, da zmoremo bistveno bolje. Že v nedeljo bom sam poskusil popraviti, kolikor se bo le dalo," je po tekmi dejal Fak.

"Čeprav imamo vrhunsko servisno ekipo, včasih plačamo visoko ceno, ker je nekoliko številčno podhranjena. Še posebej sedaj, ko imamo na startu po pet tekmovalcev na tekmi. V zadnjih dveh dnevih smo imeli odlično pripravljene smuči, danes pa nam je bilo takoj jasno, da nekaj ni v redu, saj so naši tekmovalci že po kilometru na progi, zaostajali po deset in več sekund. Naša bistvena naloga bo, da še vedno zaupamo fantom v servisu in verjamemo vase, saj se takšna situacija vsaj enkrat v sezoni pripeti tudi največjim ekipam," je pojasnil glavni trener Uroš Velepec, ki je biatlonce spremljal ob progi. Vodja servisne ekipe Anže Globevnik je že napovedal, da bodo s posebnim testom preverili, zakaj niso zmogli pripraviti dobre kombinacije.

V soboto se bodo v sprintu na 7,5 km pomerila še dekleta, slovenske barve bosta branili Teja Gregorin in Andreja Mali.