Jaša Zlobec se je rodil 21. januarja 1951 v Ljubljani. Leta 1975 je diplomiral iz francoskega in italijanskega jezika na ljubljanski filozofski fakulteti in že kot študent deloval v študentskem gibanju in bil urednik več literarnih revij (Mlada pota, Tribuna, Problemi).

Po končanem študiju je bil svoboden umetnik, nato pa urednik pri Cankarjevi založbi. Vmes je bil zaposlen še v uredništvu mladinskega programa Televizija Slovenije (1979 do 1983) in eno leto tudi direktor Študentskega kulturnega centra (1979 do 1980). Po letu 1990 se je posvetil političnemu delu, bil je poslanec državnega zbora in tudi slovenski veleposlanik v Belgiji.

Izrečena sožalja:

Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor je danes poslal družini pokojnega Jaše Zlobca sožalno brzojavko, v kateri je v svojem imenu ter v imenu vlade izrekel iskreno in globoko sožalje ob nenadomestljivi izgubi. Sožalje je ob smrti nekdanjega poslanca izrekel tudi predsednik DZ Ljubo Germič.

Jaša Zlobec je pustil pomemben pečat tako v svojem prevajalskem, publicističnem kot tudi v političnem delovanju in nam bo za vedno ostal v spominu, je zapisal Pahor.

"Umrl je Jaša Zlobec, pesnik in revolucionar. Kdor je imel srečo in čast, da ga je srečal in poznal, ve, da takšnih ljudi ni več. Berimo ga," je na socialnem omrežju Twitter zapisal predsednik Zares Gregor Golobič.