Še bolj problematična so tista e-pisma, za katerimi se skrivajo raznovrstne spletne goljufije, katerih namen je predvsem izvabljanje denarja od ljudi. Ker tudi spletni prevaranti spledijo trendom, se je večina teh prevar preselila na socialna omrežja. Spodaj si lahko ogledate primer spletne prevare na socialnem omrežju Facebook, poroča Web Center.

Džafer Zenuni je oseba, ki se predstavlja, da potrebuje pomoč za svojega otroka. Zenuni se na družabnih omrežjih pojavlja že od leta 2009, pa vse do dandanes. Ta goljuf ima kar nekaj lažnih profilov, s pomočjo katerih zavaja množico ljudi.

Na žalost je veliko tistih, ki na takšne prevare nasedejo. Na njegovi Facebook strani: "POMOZITE POMOZITE DA SE OVO DIJETE VRATI SVAKODNEVNOM ZIVOTU", se je pridružilo 4.863 ljudi, med katerimi se najdejo tudi tisti, ki živijo v Sloveniji.  Poglejmo si, kaj nam predstavlja Džafer Zenuni? Njegova Facebook stran se nahaja na TEJ povezavi.

Nato na sceno stopi lažni profil z imenom: Edita Merdic Zenuni (Edita Zenuni), ki se po poročanju Web Centra predstavlja kot njegova žena. Profil "Edita Merdic Zenuni" izgleda takole:

Oseba na sliki še v resnici ni Edita Merdic Zenuni, temveč Melisa Renee Johnson, ki je preminula 22. maja 2011. Gremo dalje.  Zenuni se je s svojo prevaro pojavljal na Facebooku že leta 2009.

Otrok na sliki je v resnici Ardit Bala iz Kosova, ki je imel težave s krvjo. Leta 2009 je bila organizarana akcija iskanja pomoči za Ardita. Svojo pot pa nadaljeval vse do dandanes.

Oglejte si še video.