Sprinterska "mestna" preizkušnja ob Renu bo na sporedu že desetič. Slovenke so bile vedno spredaj. Fabjanova je zadnji dve izvedbi na 850 metrov dolgem krogu obakrat končala kot tretja. Katja Višnar je bila lani sedma. Ekipne stopničke pa jima je v sprintu dvojic odvzel padec Blejke tik pred ciljem. Ob Fabjanovi in Višnarjevi, ki bo v Dusseldorf prišla z Norveške, bosta nastopili še Alenka Čebašek in Barbara Jezeršek. Slovenija bo imela tako v nedeljo celo dve močni štafeti. Tudi Čebaškova je zagotovo že dovolj močna, da se lahko vrine v sam vrh med posameznicami. Zato bo trener Vladimir Korolkevič para sestavil šele po jutrišnjem sprintu.

Fabjanova, Jezerškova in Čebaškova so nekaj treninga opravile na Pokljuki. "Poskušale smo tudi malo simulirati predaje in ovinkasto progo, vendar so podobne okoliščine, kot v Dusseldorfu, sploh nemogoče. Na Pokljuki je bila smučina dokaj počasna, v pravi zimski idili, ob Renu bo zagotovo zrnat, južen sneg. Zaradi ozke proge in gneče bo predvsem pomembna zbranost. Treba se bo znajti in imeti tudi veliko sreče," Fabjanova opozarja na ključne elemente ulične parade, ki si jo ogleda tudi več deset tisoč ljudi.

Zaradi skromnejšega začetka si ne beli glave. "Ta teden sem si doma tudi malce odpočila. Zaradi večje količine treninga jeseni na Dachsteinu smo morda čutile posledice, a se s tem zdaj ne obremenjujemo. Ne delamo panike. Potrebujemo le nekaj več časa za pravo formo, saj je bil trening zagotovo dober. Osredotočam se na Dusseldorf, v mislih imam tudi že Davos, Roglo. Zato tudi več delam na tem, da bom tekla bolj sproščeno," je četrta s svetovnega prvenstva opozorila na delček priprav.

Na posebno vprašanje, kaj se je zgodilo v soboto v Ruki/Kuusamo, saj je bil dosežek neobičajno povprečen, je razkrila: "Po sprintu v klasiki me je uščipnilo v hrbtu. V soboto sem se le s težavo ogrela. Maser Jaroslav me je 20 minut raztegoval pred startom, da sem sploh lahko tekla. Vendar to ni izgovor. Nočem razmišljati, koliko je to vplivalo na tek. Gledam predvsem naprej."