Precej težav s formo pa ima že kar nekaj časa tudi španski reprezentant Fernando Torres, ki je januarja v Chelsea prestopil za skoraj 60 milijonov evrov, v enem letu pa je vse prej kot navdušil nove delodajalce in navijače.

Villas-Boas je Špancu po štirih tekmah sedenja na klopi novo priložnost ponudil v torek, ko je Chelsea v ligaškem pokalu gostil Liverpool (0:2), a se tudi tokrat Torres ni izkazal, čeprav je portugalski strateg spremenil postavitev njemu v prid, toda napadalec je bil na tekmi skoraj neviden, Londončani pa so v dobrem tednu še drugim doma izgubili proti Liverpoolu.

Na sobotnem pomembnem obračunu proti Newcastlu, ki bi lahko odločal tudi o njegovi usodi, se bo Villas-Boas, kot kaže, po pomoč zatekel k Didierju Drogbaju, ki je sicer pred dnevi napovedal, da po koncu sezone zapušča Chelsea, a bo nenajbolj motivirani napadalec Slonokoščene obale očitno vseeno boljša rešitev od neučinkovitega Španca, ki se mu očitno obeta vedno več sedenja na klopi.

“Proti Newcastlu se bomo vrnili k postavitvi 4-3-3, Drogba pa kaže znake, da se vrača v staro formo. Fernando je v preteklosti pokazal, da je zmožen igrati odlično, zato se bomo še naprej trudili, da bi ga spravili nazaj v nekdanjo formo. Ta bo prišla s časom in zaupanjem, toda Torres se ob tem sooča tudi z veliko konkurenco znotraj kluba,“ je razložil Villas-Boas.