Ob tem je Rajko Janša poleg nepremičnine v smučarskem središču dobil še druge pravice: pravico do uporabe t. i. wellness centra Svet dobrega počutja, pravico do uprave bazenov oziroma Spa-centra. Obiskovalci centra so za Mladino dejali, da v apartmaje hodi tudi Janez Janša.

Podjetji Rajka Janša za prodajo poslovnih daril sta imeli v času blaginje minimalne dobičke in razmeroma majhen promet. Janša je leta 2006 ustvaril 436 tisoč evrov prometa in 17 tisoč evrov dobička prek podjetja Promart Design. Leta 2007, leto pred nakupom apartmajev, pa 255 evrov prometa in 3000 evrov dobička prek podjetja Atacama.

Na vprašanje Mladine, ali ima še kakšne posle s tujino, recimo podjetje ali račun, je Rajko Janša odgovoril, da ne bo odgovoril. Na vprašanje, od kod mu denar za nakup apartmaja v Avstriji, pa je dejal, da je leta 2007 prodal podjetje Promart Design: "Kupnino zanj sem v celoti prejel na tekoči račun v Sloveniji, iz katerega sem izvršil tudi omenjeni nakup."

Franci Zavrl je dejal, da posla "ni težko razumeti, če upoštevaš vse paramentre: poslovne rezultate (od 2007 naprej), sinergije (znotraj povezanih podjetji), vertikalno integracijo (s storitvami marketinga), exit (prodajno ceno) in druge elemente, ki tvorijo nakupno odločitev." Ker je obstaja sum, da je denar povezan s plačevanjem podkupnin v zadevi Patria, je finska policija lani poleti od luksemburških oblasti zahtevala preiskavo. Policija je julija lani izvedla zaslišanja in hišne preiskave, Finci, kot piše v njihovem zaključnem poročilu, pa so primer predali Sloveniji, kjer se z očitno spornimi nakazili, tudi z Janševim vikendom, ukvarja urad za preprečevanje pranja denarja. Iz policije je Mladini sporočili, da v tej zadevi še vedno poteka mednarodno policijsko svetovanje, zato podrobnejših informacij niso mogli posredovati.