Miklavžev sprevod

Ponedeljek, 5. december

Miklavža boste lahko ob 17. uri pričakali na grajskem dvorišču ljubljanskega gradu, od koder se bo dobri mož z vzpenjačo zapeljal v mestno središče. Kot je običaj, ga bodo na poti spremljali parklji in zbor angelčkov, ki bodo pridnim otrokom delili pecivo, sadje in bombone. Sprevod, ki ga organizirajo v sodelovanju s Turizmom Ljubljana, se bo nadaljeval po Krekovem, Ciril-Metodovem trgu, Stritarjevi ulici in končal na Prešernovem trgu. Dogodek je namenjen predvsem otrokom in je brezplačen.

Miklavžev sejem

Sobota, 3. december

V Laškem bodo začetek decembrskih prazničnih dni zaznamovali z dopoldanskim Miklavževim sejmom. Kandirano sadje, praženi mandlji in kuhano vino bodo dišali daleč naokrog. Nakupili boste lahko različne ročno izdelane božično-novoletne voščilnice in darila, medene izdelke, svetleče okraske ter slastne domače dobrote. Otroci se bodo ob 10.30 najbolj razveselili obiska sv. Miklavža. V spremstvu angelov, parkljev in drobnih darilc bo dobri bradati mož s seboj pripeljal tudi vokalno skupino Lilija, ki bo s svojim petjem pričarala prijetno praznično vzdušje.

Predavanje o vegetarijanstvu in veganstvu

Četrtek, 8. december

Vabljeni na zadnje predavanje Društva za zaščito živali Ljubljana iz cikla izobraževalnih srečanj v Knjižnici Otona Župančiča, ki bo ob 18. uri. Besedo bodo prepustili mag. Marku Čenčurju, ki bo spregovoril o vegetarijanstvu in veganstvu ter najpogostejših mitih, povezanih z različnimi načini prehranjevanja in življenjskimi slogi. Odprli bodo temo, ki na področju zaščite živali zaseda zelo pomembno mesto, in skušali pojasniti, kaj za življenje in zdravje človeka, živali in okolja pomenita vegetarijanstvo in veganstvo ter kako v množici različnih ali celo nasprotujočih si informacij o načinu prehrane in življenjskem slogu izluščiti prave.

6. Plezalni dnevi Kranja 2011

Od 2. do 4. decembra

Alpinistični odsek Planinskega društva Kranj prireja že 6. Plezalne dneve Kranja 2011. Prireditev bo združila zaključek državnega prvenstva v športnem plezanju v dveh disciplinah - balvanih in težavnosti. Vse skupaj se bo začelo že v petek, ko se bodo v plezalni tekmovalni boj podali cicibani in cicibanke ter tudi mlajši dečki in deklice. Vrhunec s finalno tekmo članic in članov v težavnosti sledi v soboto zvečer, tekmovanje pa se bo končalo v nedeljo s finalom na balvanih.