S podpisom nove pogodbe pri ekipi ne izključujejo možnosti, da v prihodnje ne bi še vedno sodelovali s poškodovanim Robertom Kubico. Raikkonen se je v zadnjem času pogajal tudi z ekipo Williams, a so poganja propadla, ker naj bi zahteval tudi solastniški delež v tem tradicionalnem angleškem moštvu formule 1.

Bernie Ecclestone napoveduje, da se bo število dirk formule 1 v Evropi še zmanjšalo. "Mislim, da se bo morala Evropa v prihodnjih letih zadovoljiti s petimi dirkami," je za španski časnik Marca povedal vodja kraljevega avtomobilističnega cirkusa. Prihodnje leto je na koledarju še osem evropskih postaj F1. "Evropa je v vseh pogledih pri koncu. Ostala bo dobra destinacija za turizem, a ne prav veliko več. Evropa je del preteklosti," je dejal Britanec, ki se ni opredelil, katere dirke v Evropi naj bi ostale.

Formula 1 se že lep čas spogleduje predvsem z azijskim trgom. Letos je bila prvič na sporedu dirka v Indiji, lani prvič v Južni Koreji, prihodnje leto se vrača v ZDA, leta 2014 bo ena od dirk v Sočiju v Rusiji. Ecclestone trdi, da mora formula 1 ostati fleksibilna in poskušati z dirkami na številnih prizoriščih, ter dodaja, da sta zanimivi prizorišči tudi Južnoafriška republika in Mehika. Ker se serija tekem ne bo širila čez 20 na sezono, naj bi imela v prihodnjih letih predvsem Evropa vse manj dirk.