Po slovenskih športnih portalih je zaokrožila informacija, da so neurejene zadeve pripeljale do vrelišča in da so se košarkarji odločili za skrajno možnost - stavko. Vendar pa teh alarmantnih informacij niso potrdili niti odgovorni možje kluba niti igralci sami.

"Kot trener si želim, da se te zadeve čim prej uredijo in težko komentiram oziroma povem, kaj več, ker so to vprašanja za direktorja kluba in ne za trenerja," je bil danes kratek trener zmajev Sašo Filipovski, ki je potrdil, da igralci trenirajo enkrat dnevno.

"Novinarji običajno kličejo, ko je kdo v težavah," se je na začetku kratkega telefonskega pogovora pošalil direktor kluba Rajgelj, ki se zaveda težav s plačami, s katerimi se soočajo. "Olimpija je v zaostanku s plačami. Urejamo. In takrat, ko se bo uredilo, se bo pač uredilo. Mora pa se seveda čim prej," je medijska ugibanja o protestu košarkarjev pospremil Rajgelj. "A ste vi govorili z njimi, da stavkajo? Te vesti so se od nekod kar pojavile," še pravi Rajgelj, ki zagotavlja, da so ves čas v stiku z igralci in da so z njimi imeli že več sestankov.

"Z igralci smo vedno v kontaktu. Nihče ne beži od igralcev. Seveda smo imeli sestanke. Dejstvo je, da plače moramo dati, o tem ni spora. Ker, če ne bo plač, ne bodo igrali, kar je edino prav. Z igralci smo dogovorjeni. Kaj smo dogovorjeni, pa vam ne bom govoril, mislim, da tudi igralci niso za to pooblaščeni, da bi govorili, kaj smo se zmenili," je še dodal Rajgelj.

Ni dvoma, da del problema tiči v zdajšnji rezultatski krizi Uniona Olimpije ter preteklih astronomskih dolgovih, ki so posledica tudi uspešnih odškodninskih tožb nekdanjih igralcev. "Najbolj pomembno za Olimpijo je, da v štirih do petih letih pride na pozitivno finančno ničlo, v tem času pa obdrži status evroligaša," je sklenil Rajgelj, ki je novinarje povabil, naj si ogledajo treninge.