V oči bode predvsem slab učinek hitrih in drznih Slovencev, ki so poleg Tine Maze najbolj prepoznaven produkt slovenskega smučanja v tujini. Glavni trener Burkhard Schaffer se je po smuku, ko se je najboljši slovenski predstavnik "izkazal" z 41. mestom, odločil za presenetljivo potezo. Ker je imela Slovenija na superveleslalomu pet kvot, je izmed šesterice iz reprezentance črtal Andreja Jermana. Svojo odločitev je potrdil z naslednjimi besedami: "Kot glavni trener ekipe za hitre discipline sem se za to potezo odločil sam. Odločitev sem sprejel na podlagi Andrejeve trenutne forme in tistega, kar je prikazal v pripravljalnem obdobju. Odločitev se lahko spremeni že na naslednji tekmi."

Svoje videnje okoli nastopa Tine Maze je strnil vodja ekipe Andrea Massi: "Če bi ocenil z odstotki, bi rekel, da je Tina na prvi slalomski progi smučala 70-odstotno. V tako močni konkurenci s takšno vožnjo zapraviš vse možnosti za visoko uvrstitev. Tina ima na začetku sezone vedno težave, saj začne funkcionirati kasneje. Na žalost tekmice teh težav nimajo in konkurenca gre naprej. Kar zadeva veleslalom, sem precej bolj vesel. Strah pred neuspehom, ki ji ga je povzročil Sölden, je bil zelo velik in Tina je šla čez njega. Sedmo mesto v veleslalomu je kar dober rezultat, medtem ko s slalomskim nisem zadovoljen."

Alpske smučarke čaka konec tedna prvi hitri konec tedna, ki ga bodo opravile v Lake Louise. "Kar zadeva smučanje Tine, nam je jasno, kje je. Ne glede na to, kaj bodo pokazali časi na treningu. Ko smuča maksimalno in je denimo šesta, smo vsi zadovoljni, ko smuča povprečno, pa nismo zadovoljni. Prepričan sem, da je Tina sposobna v hitrih disciplinah smučati zelo hitro. A bo morala za dober dosežek funkcionirati na visokih obratih, kar pa ni zanesljivo," je pred selitvijo v Kanado sklenil Massi.

Superveleslalomska tekma v Lake Louise je bila nepredvidljiva, saj so se vremenske razmere spreminjale. Na vrhu sta bila sicer znana velemojstra, Aksel Lund Svindal in Didier Cuche, ponujeno priložnost pa je izkoristil Markič. "Takšne uvrstitve nisem pričakoval v superveleslalomu, bolj v smuku. A zgleda, da sem tudi v superveleslalomu dobro pripravljen in lahko dosegam dobre rezultate. Seveda je to super spodbuda za naprej. Upam, da bom tudi v Beaver Creeku, kjer je teren precej težji kot v Lake Louisu, nadaljeval v tem slogu," je pred selitvijo v ZDA dejal Gašper Markič.