Če ste že kdaj obiskali Združene države in ste moškega spola, so vas noge verjetno zanesle tudi v Hooters. Slovito mesto je znano po prsatih dekletih, ki vas postrežejo z narejenim nasmehom in za to pričakujejo mastno napitnino. No, Korejci so si omislili nekaj podobnega, le da so vloge zamenjane - na svoj račun pridejo dekleta!

Vrsta pred lokalom

Pred restavracijo z imenom Mies Container se v vrsti drenja okoli deset deklet v svojih 20. letih in ko ven pride postaven natakar ter zakliče, da je na voljo miza za pet oseb, se nežnejši spol požene v stavbo, kot da tam hrano delijo zastonj. Dejstvo je, da na nobeni drugi lokaciji v mestu Seulčanke v vrsti ne bi čakale tudi do pol ure.

Poleg "mačo" vzdušja se priljubljen lokal bohoti z domiselno opremljenostjo, ki nekako spominja na notranjost tovarne. Restavracija je tako letos oktobra prejela nagrado "Reddot Design Award", eno izmed treh najbolj zaželjenih svetovnih priznanj na področju interierja.

Dodana vrednost, ki je verjetno glavni razlog za obisk v masah, predstavlja neizmerna prijaznost moškega osebja do deklet, ko si ta pridejo naročit hrano k blagajni. "Imate odličen okus, dobra izbira" je na primer ena izmed povsem običajnih fraz, ki jo lahko dekle sliši ob naročilu. Namesto knjige pritožb in pohval je na zidu ob blagajni pluta, kamor stranke lahko nadenejo prtičke. "Dragi seksi natakar, prosim poroči se z mano," denimo piše na enem izmed mnogih.

Mies Container se za dobro obiskanost ne potrebuje zahvaljevati le vabljivimu mlademu osebju. V okrožju Gangnam je to dejansko restavracija z najboljšo kombinacijo okusne hrane, znosnimi cenami in korektno postrežbo. Čeprav se Korejke s slednjim verjetno ne bodo strinjale.