"Kaj pa je z vratarjem Gorazdom Škofom?" je bilo najpogostejše novinarsko vprašanje ob pogledu na zapisnik pred začetkom slovensko-ruskega obračuna v Bonifiki. Odličnega Brežičana namreč ni bilo zapisanega med šestnajstimi igralci trenerja Fredija Radojkoviča, vendar se je hitro izkazalo, da gre zgolj za administrativno napako. Škofa so enostavno pozabili natipkati v zapisnik (je bil pa zato dvakrat v njem Vladimir Osmajić), a so nato napako seveda popravili in prvi Cimosov čuvaj mreže je ob uvodnem žvižgu sodnikov stopil med vratnici.

Ko je bil prvi šok, povezan s Škofom, mimo, so za drugega poskrbeli igralci St. Peterburga. Ruski podprvaki, ki jih vodi nekdanji vrhunski krožni napadalec in reprezentant Dmitrij Torgovanov, so v šesti minuti vodili že s 3:0. Koprčani nikakor niso mogli priti na pravo delovno temperaturo, zaradi številnih tehničnih napak in zgrešenih strelov domačih rokometašev so gostje v 18. minuti vodili s 7:5, do takrat pa je desnokrilni igralec Aleksej Šindin dosegel že štiri zadetke.

Toda Cimos je nato vendarle uredil svoje vrste in po delnem izidu 4:0 v dobrih treh minutah prevzel pobudo. V 21. minuti je Milorad Krivokapić zadel za prvo vodstvo (8:7), dve minuti pozneje pa je za tretji šok v Bonifiki poskrbel gostujoči igralec Šindin. 30-letnik, z 32 zadetki prvi strelec St. Peterburga v letošnji evropski ligi prvakov, je v obrambi z grobim udarcem neposredno v obraz spravil na tla Sebastiana Skubeta in švedska sodnika sta mu seveda povsem upravičeno pokazala rdeči karton.

Nasploh je bila igra v obrambi (predvsem pri Rusih) na trenutke zelo podobna rokoborbi, a Šveda pri določanju prekrškov nista imela najbolj enotnega in posrečenega merila. Vseeno so Koprčani v končnici prvega dela prevzeli pobudo na igrišču in si priigrali prvo občutnejšo prednost (12:8). Odpor gostov iz mesta ob reki Nevi je bil dokončno strt na začetku drugega polčasa: Cimos je v sedmih minutah dosegel šest zaporednih zadetkov (od 14:11 do 20:11), desetminutni strelski post Rusov pa je šele sredi drugega dela igre prekinil malce debelušni Ivan Pronin, kar 103 kilograme težki organizator igre.

"Mislim, da bo Cimos osvojil drugo mesto v skupini," je slovenskemu klubu polaskal trener Dmitrij Torgovanov. "Tekmo smo dobro začeli, nato nepričakovano padli, najbolj pa nas je presekala izključitev Šindina. V drugem polčasu smo bili strelsko zanič, gostitelji pa so nas uspešno 'skontrirali' in dosegali lahke zadetke," je ocenil Torgovanov, ki je ves čas govoril le v ruščini, zato je bil potreben prevajalec v angleščino.

Kljub četrtemu paru točk v koprskem taboru ni časa za slavje, kajti v desetih dneh čakajo slovenske prvake tri težke tekme: pojutrišnjem doma v osmini finala pokala Slovenije proti Gorenju, v nedeljo gostovanje pri Wisli na Poljskem in naslednjo sredo še en obračun z Gorenjem v Velenju v slovenski ligi. "Začeli smo precej nesproščeno in smo se v igri lovili, nato pa je le steklo. V zadnjem delu prvega polčasa in na začetku drugega smo končno sestavili vrhunsko obrambo, v dvajsetih minutah prejeli le tri zadetke," je dejal trener Fredi Radojkovič in dodal: "S točkama proti Rusom smo se znebili psihološkega pritiska in si na široko odprli vrata osmine finala, kar je bil naš osnovni cilj. Zdaj pa gremo v boj za drugo mesto v skupini."

Izidi 6. kroga v skupini C: Constanta - Metalurg 20:19 (9:12), Cimos - St. Peterburg 30:23 (13:10), Hamburg - Wisla 34:25 (14:10), vrstni red: Hamburg 12, Cimos 8, Metalurg 7, Wisla 4, St. Peterburg 3, Constanta 2.