Kako ocenjujete nastop Slovenije?

Pričakovali smo, da bomo v finalu igrali s Finci, in to smo tudi dosegli. Toda nismo bili kompletni, pestile so nas poškodbe. Lahko smo zadovoljni, ker so se izkazali mladi odbojkarji. Dosegli smo dober rezultat. Bili smo pred ekipami Portugalske, Ukrajine in Hrvaške, ki so igrale v popolni postavi. V finalu je kazalo, da nam lahko uspe še nekaj več, kajti dobili smo prvi niz in vodili v drugem, nato so sledile sporne sodniške odločitve in serija točk v korist Fincev. Na koncu so tekmeci potek dogodkov obrnili v svojo korist, kot je uspelo nam proti Hrvatom v polfinalu. A smo lahko zadovoljni z doseženim, ostaja pa grenak priokus, saj športniki hočemo vedno zmagati. Finci so pokazali, zakaj spadajo med najboljše ekipe na svetu.

Kaj je bilo tisto, kar je odločilo, da se je tehtnica na prelomni točki nagnila na finsko stran?

Kakovost je še vedno na finski strani. Finska je bila spet kompletna kot na evropskem prvenstvu, pri nas pa so nekateri igralci manjkali. Na vseh prejšnjih tekmah smo mi naredili preobrat, sedaj pa je to uspelo Fincem, ki so izkušenejši od nas. Njihova povprečna starost, če ne štejemo mene, je precej višja od naše. Odločile so njihove izkušnje.

Slovenija je dan pred tekmo s Finsko odigrala pet nizov proti Hrvaški. Koliko je utrujenost vplivala na razpoloženje slovenskih odbojkarjev?

Zelo. Danes (včeraj, op. a.) komaj hodim. Porušil se mi je celoten imunski sistem. To niso bile običajne tekme. Proti Portugalski in Hrvaški smo odigrali pet nizov, proti Ukrajini štiri. V štirih dneh smo odigrali 18 nizov. To je preveč, ne le za mene, ampak tudi za mlajše. Kar se trenutno dogaja na svetovnem pokalu, pa ni normalno. V 14 dneh bodo odigrali deset tekem! V prihodnje bo potrebno spremeniti sistem tekmovanja.

Ste najstarejši član slovenske ekipe. Boste še vztrajali v reprezentanci?

Moja reprezentančna kariera je blizu konca. S selektorjem se bom še pogovoril, kako naprej, a počasi bo čas za slovo. Poslovil sem se že od vrhunske odbojke na klubski ravni. Čeprav sem imel ponudbe klubov iz lige prvakov, sem se odločil za Maribor, za kar ima zasluge tudi družina. Kmalu bo čas za slovo. Danes, ko sem utrujen, bi najraje rekel, da je konec. Toda pustimo času čas. Ne bom rekel, niti da bom končal kariero niti da je ne bom, zagotovo pa gre moja reprezentančna zgodba proti koncu.