Nogometaši Reala so na Santiagu Bernabeuu gostili Atletico, s katerim so imeli vsaj sprva kar nekaj težav. Kljub terenski premoči nogometašev kraljevega kluba so prvi zadetek namreč dosegli gostje, ki so po lepi akciji prek Adriana povedli v 15. minuti. Real je izenačil slabih 10 minut kasneje, ko je po prekršku nad Karimom Benzemajem vratar gostov Thibaut Courtois dobil rdeči karton, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Cristiano Ronaldo.

Do konca prvega polčasa zadetkov več ni bilo, a z igralcem več si je Real pripravljal vedno več priložnosti in le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo prišli v vodstvo. To se je zgodilo že kmalu po odmoru.

V 49. minuti je po lepi podaji Ronalda domače v vodstvo popeljal povratnik po poškodbi Angel di Maria, s čimer je bila tekma verjetno že odločena. Gonzalo Higuain je rezultat povišal na 3:1 v 65. minuti, za končnih 4:1 pa je v 82. minuti znova z bele točke poskrbel Ronaldo. Ob tem povejmo, da je bil tudi tokrat (kar nekoliko prestrogo) izključen igralec gostov Diego Godin, ki so tekmo torej končali z le devetimi nogometaši na igrišču.

Takoj po madridskem derbiju, se je v španski prestolnici začela še ena tekma. Getafe je gostil aktualne prvake iz Barcelone in vsi so pričakovali nov šov Kataloncev. A ni bilo tako.

Oslabljena Barca, ki je pogrešala Carlesa Puyola, Andresa Iniesto in Cesca Fabregasa, včeraj ni imela svojega dne. Kljub terenski premoči jim igra ni stekla kot ponavadi, zato so imeli tokrat proti bunkerju domačinov ob zaključku akcij kar precej težav. Kadar so vendarle uspeli priti do strela, pa je bil vselej zanesljiv vratar Getafeja Miguel Moya.

Tako je prvi polčas minil brez zadetkov, tudi po odmoru pa se stvari niso bistveno spremenile. Domači so se branili z vsemi igralci, Barcelona pa je bila brez pravih idej. Ko so vsi pričakovali, kdaj bodo le uspeli prebiti domači obrambni zid, je prišla 67. minuta. Getafe je imel enega od dveh udarcev iz kota na tekmi in tega dobro izkoristil. Po predložku pred vrata je bil najbolj spreten branilec Juan Valera, ki je žogo spravil za hrbet Victorja Valdeza in tako Getafe popeljal v vodstvo (in do zmage) z edinim strelom v okvir vrat na tekmi.

Do konca srečanja so gostje nadaljevali z napadalno igro, a tudi Guardioline menjave niso bistveno pomagale. Obramba Getafeja je bila zanesljiva vse do zadnje minute, ko si je privoščila eno redkih napak. V 94. minuti se je Lionel Messi (ki je letos na šestih gostovanjih dosegel le en zadetek) znašel sam pred Moyo, a je njegov poskus ustavila vratnica, sodnik pa je nekaj sekund za tem odpiskal konec tekme. Omenimo še, da je Barcelona v zaključku tekme sicer dosegla zadetek, ki ga je sodnik zaradi domnevnega nedovoljenega položaja razveljavil.

"Vsako tekmo imamo skupen cilj, ki ga ponavadi dosežemo, tokrat pa nam kljub nekaterim priložnostim to ni uspelo. Vedno je težko igrati le tri dni po pomembni tekmi (Barcelona je v sredo v ligi prvakov premagala Milan s 3:2). Če uspeš kmalu doseči vodilni zadetek, je potem vse precej lažje, a danes ga nismo, zato se je zapletlo. Čestitati moramo našemu nasprotniku, ki je zmagal, čeprav ni bil boljši. Vedeli smo, da nas poraz lahko drago stane, a dvignili se bomo in šli naprej. Prvenstvo je še dolgo," je po tekmi za Marco povedal Pep Guardiola.

Real Madrid ima po spodrsljaju Barcelone pred večnim tekmecem sedaj šest točk prednosti in mnogi se že sprašujejo, če lahko takšno prednost Mourinhjeva ekipa sploh zapravi. Enega glavnih odgovorov na to temo bomo dobili že kmalu, ko se bosta 10. decembra na Santiagu Bernabeuu v "el clasicu" velikana pomerila med seboj. Nekako je že jasno, da za Barcelono šteje le zmaga, ki pa jo bo dosegla precej težje, kot bi jo recimo lani, ko je bila njena dominanca nad Realom veliko bolj očitna kot letos, če je od nje sploh še kaj ostalo.