SLS si bo prizadeval, da bodo samooskrbo v prihodnjem mandatu dvignili na takšno raven, da "si bomo poleg zajtrka lahko pridelali še za kosilo. V tem trenutku si pridelamo samo za zajtrk".

Med ukrepi na tem področju SLS predvideva spodbudo gradnje mestnih tržnic po Sloveniji in tudi formiranje verige trgovin, ki bodo ponujale izključno slovensko oziroma lokalno pridelano hrano, kar bi morda lahko storili po zadružnem sistemu. Vzpostaviti je treba prodajne poti, ki bodo slovenskim kmetom omogočile prodajo pridelkov potrošnikom. To je sedaj ob velikih trgovcih za male kmete veliko težje, ugotavlja predsednik SLS Žerjav.

Ekipa SLS se tako danes posveča pomenu samooskrbe in slovenskih pridelkov. Dan so začeli s slovenskim zajtrkom na sedežu stranke, nadaljevali s srečanjem na stojnici SLS v središču Ljubljane, obiskom tržnice in nakupom slovenskih pridelkov oziroma sestavin za slovensko jed.

Dober teden pred volitvami sicer Žerjav poudarja, da se SLS na javnomnenjskih anketah vzpenja ter verjame, da bo s tem nadaljevala do volitev, ko bodo "dosegli vrhunski rezultat". Žerjav sicer meni, da so po volitvah možne vse koalicije, verjame pa, da bo zagotovo ena opcija tudi vlada desnega političnega pola. Na vprašanje, ali si take vlade želi, pa odgovarja z besedami, da bodo morali v prihodnjem mandatu vsi sodelovati in izkazati več konstruktivnosti, ne glede na to, "na kateri strani se bodo znašli in ne glede na to, ali bo leva, desna ali mešana koalicija".

Žerjav bo srečanje z volivci in kandidati danes nadaljeval v Beli Krajini, nato v Sevnici in Šentjurju.