Sobota, 26. novembra

V ljubljanski knjižnici Otona Župančiča bodo o e-knjigah razpravljali člani Društva bibliotekarjev, na gospodarskem razstavišču pa bodo pomembne ženske prodajale "vse in še več" na mednarodnem dobrodelnem bazarju v organizaciji slovenskega mednarodnega združenja žensk SILA.

Na Metelkovi, središču vsega, kar ni "mainstream", bodo odprli Muzej sodobne umetnosti, v Kinoteki se ima začeti 27. festival gejevskega in lezbičnega filma, v dvorani Tivoli pa bo za zasoljeno ceno nastopil Ruski cesarski balet z Labodjim jezerom.

Kandidati za čestitke 4. decembra se bodo izstrelili na teren po vseh zemljepisnih širinah in dolžinah Slovenije, Nasa pa bo predvidoma na pot proti Marsu izstrelila manjše raziskovalno vozilo.

Prvi moški smuk sezone v Lake Louisu. Če ga ne bosta odnesla sneženje in veter. V Aspnu se bodo med veleslalomskimi vratci podila dekleta.

Nedelja, 27. novembra

Na Kongresnem trgu v Ljubljani bo natanko teden pred volitvami zelo zenovsko. Zbralo se bo namreč precej učiteljev joge in praktikantov, ki bodo izvajali vsak svojo prakso joge.

V Cankarjevem domu se bo končal 27. slovenski knjižni sejem.

Ruska vladajoča stranka Enotna Rusija bo premierja Vladimirja Putina na kongresu uradno imenovala za svojega kandidata na predsedniških volitvah prihodnje leto.

Ponedeljek, 28. novembra

V Washingtonu bo ameriško-evropski vrh v najvišji zasedbi: ameriški predsednik Barack Obama, predsednik evropske komisije Jose Manuel Barroso, visoka predstavnica Catherine Ashton in predsednik evropskega sveta Herman Van Rompuy. Morda se bo ameriški predsednik v takšni zasedbi počutil precej osamljeno.

V južnoafriškem Durbanu se bo začela konferenca o podnebnih spremembah. Preboja pri omejitvi toplogrednih izpustov ni pričakovati.

Torek, 29. novembra

Medtem ko bodo portugalski poslanci glasovali o varčevalnem proračunu, bodo na sodišču v Los Angelesu izrekli kazen zdravniku Conradu Murrayu, ki je bil na sojenju zaradi smrti Michaela Jacksona spoznan za krivega uboja iz malomarnosti.

Sreda, 30. novembra

Ob osmih bo v Hali Tivoli grmelo. Legendarna zasedba Whitesnake, ki je pred več kot petimi leti napolnila ljubljanske Križanke, bo obiskala Slovenijo v sklopu turneje ob izidu nove plošče Forevermore!.

Četrtek, 1. decembra

Potem ko bodo pospravili oder za Belo kačo, bodo v Tivoliju hiteli postavljati oder za milozvočne tenoriste - avstralsko skupino The Ten Tenors.

Grška sindikata javnega in zasebnega sektorja pripravljata 24-urno splošno stavko, ki bo ponovno ohromila Grčijo. Moti jih seveda varčevalni proračun.

Petek, 2. decembra

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy se bo na tradicionalnem letnem srečanju sestal z britanskim premierjem Davidom Cameronom.