Kot je zatrdila Joliejeva, svojo temačno stran prihrani za svojega soproga Brada in njune ''avanture''. V intervjuju za CBS pa je povedala še, da je v svoji mladosti ''počela najbolj grozne stvari, ki jih mnogi ljudje in umetniki sploh niso preživeli.''

Joliejeva ima mnogo tetovaž, vključno z napisom 'Molitev za divje po srcu, zaprte v kletke.'' Ko je bila poročena z Billyjem Bobom Thorntonom sta vsak na svoji verižici za vratom nosila mali steklenički, ki sta vsebovali kri partnerja, večkrat pa jo spomnijo tudi na to, da je sama priznala, da je biseksualna.

Pravi, da bi se najverjetneje poročila z igralko Jenny Shimizu, če se ne bi poročila s svojim prvim možem, igralcem Jonnyjem Leejem Millerjem.

''Še vedno sem poredno dekle, še vedno imam to stran sebe, le da je ta stran sedaj na mestu, kamor spada – pripada Bradu in najinim pustolovščinam.

''Šla sem čez težke, temačne čase in preživela sem jih. Nisem umrla mlada. Zato sem lahko zelo srečna,'' je dejala igralka in dodala: ''Preveč situacij, ko prideš preveč blizu nevarnosti, preveč tveganja, ki je šlo preveč daleč.''