Slovenska reprezentanca je izpolnila prvotni cilj, ki si ga je zadala pred odhodom v Osijek, a z igro tako kot na prvi tekmi proti Portugalski ni navdušila. Proti Ukrajini je na začetku spet plesala po robu prepada, po slabi igri izgubila prvi niz, v drugem večji del zaostajala, toda spet se je še pravočasno pobrala, unovčila kakovostno prednost in na koncu prišla do zmage.

Zanjo ima prav gotovo največ zaslug najmlajši reprezentant Klemen Čebulj (na fotografiji), ki je sredi drugega niza v igro vstopil namesto nerazpoloženega kapetana in sprejemalca Tineta Urnauta, vlil ekipi potrebno energijo, z napadalnimi in obrambnimi akcijami pa navduševal svojega trenerja, soigralce in maloštevilne gledalce. V pravem času je svoje strelske naprave uravnal tudi Mitja Gasparini, zelo dobro je servise tekmecev sprejemal libero Sebastjan Škorc, med dvema organizatorjema igre pa se je tokrat bolj izkazal Rok Satler.

"Pričakovali smo tako težko tekmo. Ukrajina sicer ne kotira visoko na svetovni lestvici, je pa zelo dobra ekipa. Po prihodu najboljšega posameznika tekme Klemena Čebulja v igro se je položaj bistveno spremenil, tako glede učinka, čustev, motivacije in borbenosti. Upam, da nas bo igra v polfinalu pripeljala do finala," je dejal selektor Slovenije Veselin Vuković.