Na prvenstvu, na katerem manjkajo nekateri najboljši, je bila prav ženska tekma na 400 prosto ena osrednjih disciplin, na koncu pa je Klinarjeva do zmage prišla v samostojnem nastopu, saj Kranjčanka Urša Bežan ni ponovila dosežka iz Zagreba, mladinska svetovna prvakinja Tjaša Oder iz Fužinarja pa nastopa obolela in zato se je morala zadovoljiti s četrtim mestom za drugo radovljiško reprezentantko Nino Cesar.

"Začela sem hitreje kot v Zagrebu, kjer je bil začetek prepočasen. Tudi Urša Bežan je tukaj začela počasneje, saj sem pričakovala bolj tesen obračun in seveda mi je na koncu manjkala močna tekmica, da bi dosegla še kakšno sekundo boljši izid. Glede na to, da sem res celotno tekmo plavala sama, sem lahko zadovoljna," je po tekmi svoj nastop ocenila Klinarjeva.

Jeseničanka je nato zmagala še na 200 delfin in z radovljiško štafeto 4 x 100 prosto, v kateri so nastopile še sestri Maja in Nina Cesar ter mlada Tjaša Pintar. Prav zadnja disciplina, ženska štafeta, je postregla s še enim zanimivim obračunom med Radovljico, Olimpijo, Velenjem in Triglavom, kjer je imela v končnici največ moči mlada Radovljičanka Pintarjeva, Olimpija je osvojila srebro le pet stotink sekunde pred Velenjem.

Med dekleti je domačemu klubu zmago na 50 hrbtno priplavala Anja Čarman, na 100 mešano, Klinarjeva je finalni nastop odpovedala, je zmagala Olimpijina Nina Sovinek, na 100 prsno pa Zala Lota Gomezelj iz ljubljanske Ilirije.

V moški konkurenci je bil junak prvega dne Radovljičan Robi Žbogar, ki je najprej dobil tekmo na 100 mešano, kjer je bil blizu presenečenja Velenjčan Žiga Cerkovnik, pozneje pa še na 50 hrbtno in na 200 delfin. Poslastico v moški konkurenci - tekmo na 100 prsno - je zanesljivo dobil Triglavan Emil Tahirovič pred klubskim kolegom Robijem Vovkom in Matjažem Markičem.

Zelo zanimiva je bila tudi tekma na 400 prosto, ki jo je po hudem finišu dobil Izraelec Yuvaj Safra, le pet stotink pa je po lovu v zadnji četrtini proge zmanjkalo Mariborčanu Martinu Bauu, ki se je moral zadovoljiti z drugim mestom in najboljšim izidom v karieri.