Dediči so po mnenju tožilstva upravičeni do odškodnine v višini zneska, ki bi ga Jackson zaslužil s turnejo "This is it", poroča nemška tiskovna agencija dpa. Jackson je umrl 25. junija 2009, ker je zaužil preveliko količino pomirjeval. Odgovornost za to je porota pripisala zdravniku, ki je od Jacksona dobil obljubo o plačilu 150.000 dolarjev na mesec, da je lahko zvezdniku redno zagotavljal pomirjevala.

Proces proti 58-letnemu Murrayju je trajal šest tednov, porotniki pa so v tem času poslušali izpovedi 49 prič in si ogledali več kot 300 kosov dokaznega materiala. Tožilstvo je sodišču danes sporočilo, da Murray nikakor ne obžaluje svojih dejanj ter da krivdo neprestano vali na druge, tudi na samega Jacksona. Na posnetku, ki ga tožilstvo predstavilo sodišču, je Murray dejal, da se ne počuti krivega, ker ni naredil nič narobe, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Murrayev odvetnik Nareg Gourjian pa je v pismu sodišču zapisal, da se Murray ne bo nikoli nehal obtoževati za Jacksonovo smrt. "Pravzaprav bo Murray služil dosmrtno kazen, čeprav njegova dejanja niso bila zavedna ali naklepna," je dejal Gourjian. Obsojenčev odvetnik je sodišču predlagal, da se namesto zaporne kazni Murrayu dodeli izvajanje javnih del, saj "lahko s svojim znanjem svetuje ljudem s težavami s srcem in pri preprečevanju srčnih obolenj".