Barcelona - Union Olimpija 72:46 (23:16, 17:10, 23:6, 9:14)

Začetek tekme ni bil spodbuden za Olimpijo, saj so njeni košarkarji zapravili prvih nekaj napadov, domači pa so na drugi strani uspešno polnili koš Ljubljančanov. Tako je moral že po treh minutah tekme Filipovski prvič vzeti minuto odmora, saj je bil izid že 9:0. Navarro je sicer takoj zatem povišal prednost na 11 točk, toda potem se je vendarle zbudil tudi ljubljanski prvi strelec Green, ki je dosegel dva zaporedna koša. Sledila sta dva koša na obeh straneh, nato pa so domači znova prestavili v višjo prestavo, ko so po osmih minutah znova vodili za 11 točk (21:10). Na srečo je košarkarjem Olimpije v zadnjih dveh minutah uspelo znižati zaostanek, tako da sta ekipi na prvi dvominutni odmor odšli pri izidu 23:16.

Drugi del igre se je začel z nezbrano igro v napadu na obeh straneh, saj so košarkarji v prvih treh minutah dosegli le en koš, za domače je bil uspešen Sada. Po košu in trojki je Barcelona v 14. minuti povedla s 30:16, kar je bila nova največja prednost na tekmi, sledila pa sta koša Blažiča in Thompsona, ki sta zmaje znova približala na "le" 10 točk zaostanka. V zadnjih minutah prvega polčasa je Barcelona dvakrat povedla za 13 točk, a so Ljubljančani vsakič uspeli odgovoriti s košem in se nekako držati na zaostanku okoli desetih točk, žal pa so ostali brez odgovora v zadnji minuti, kar je Kataloncem omogočilo, da so na odmor odšli z izenačeno najvišjo prednostjo (40:26).

Druga polovica tekme se je pričela z zabijanjem Perovića, kar je dalo slutiti, da se do konca tekme razmerje moči na parketu ne bo spremenilo in da se Olimpiji obeta nov visok poraz. Ob visoki razliki sta moštvi igrali dokaj lahkotno, saj pri igralcih ni bilo zaznati tiste prave borbenosti, košarkarji Barcelone pa so zlahka nadzirali potek srečanja, ob tem pa počasi večali prednost. Omembe vreden dogodek se je zgodil v 25. minuti, ko je svojo 14. točko dosegel Navarro, s čimer je postal najboljši strelec evrolige vseh časov. Takoj po košu je bil španski zvezdnik deležen stoječih ovacij s strani domače publike, v nadaljevanju pa ni več stopil na parket. Do konca tretje četrtine je večino košev (vključno s trojko v zadnji sekundi) dosegla domača zasedba, ki je v tem delu igre nadigrala Olimpijo s 23:6, kar ji je pred zadnjo četrtino prineslo že 31 točk prednosti (63:32).

V zadnjem delu igre so vsi le čakali konec tekme, tako da je igra potekala hitro in brez prekinitev, igralci pa so bili pri zaključkih večinoma nenatančni. Ob koncu so nekaj košev vendarle dosegli tudi Ljubljančani, ki pa visokega zaostanka niso uspeli bistveno znižati niti proti rezervistom Barcelone, ki so igrali večino drugega polčasa. Končni izid v Barceloni je bil tako 72:46.

Najboljši strelec Barcelone je bil s 14 točkami Navarro, 12 sta jih dodala Perović in Huertas. Lorbek je v 20 minutah dosegel 4 točke in 7 skokov. Pri Olimpiji sta bila najboljša Green z 10 točkami in petimi skoki, ter Ćapin, ki je prav tako dosegel 10 točk.

Union Olimpija bo prihodnji teden v četrtek doma gostila Sieno, ki je včeraj doma izgubila proti Unicsu iz Kazana, tako da lahko pričakujemo, da bodo Italijani v Stožice po zmago prišli zelo nabrušeni.