Slovenski prvak je v nedavnem obračunu v mestu tisočerih mostov čez reko Nevo dosegel tretjo zmago v najbolj elitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Po petih odigranih tekmah v skupini C najbolje kaže nemškemu HSV, ki je osvojil vseh možnih deset točk. Makedonski Metalurg iz Skopja jih je zbral sedem, Cimos šest, poljska Wisla štiri, St. Peterburg tri, romunska Constanta pa je brez točk. V osmino finala se uvrstijo štiri najboljše ekipe iz skupine.

Izbranci koprskega stratega Fredija Radojkoviča so v generalki premagali mariborski Branik, v soboto pa jih čaka veliko težji dvoboj. Rusi jim na prvi medsebojni tekmi v zastareli dvorani Jubilejnij resda niso bili enakovredni v nobenem rokometnem elementu, slovenski državni in pokalni prvaki pa bodo navkljub temu sobotni obračun v domačem rokometnem hramu začeli odločno in brez kančka podcenjevanja.

"Zmaga bi nam pomenila veliko, z njo bi si praktično že zagotovili napredovanje v nadaljnje tekmovanje, kar je bil tudi naš primaren cilj," je uvodoma dejal Radojkovič in dodal: "Zavedamo se, da nas v soboto čaka izjemno težka tekma. Na prvem medsebojnem obračunu v St. Peterburgu se je tekma prelomila v zadnji četrtini. Rusi bodo vsekakor poskušali presenetiti in v Kopru popraviti vtis s prve tekme. St. Peterburg ima še vedno možnosti za napredovanje, a mi igramo doma in naš cilj sta dve točki."

Ekipa z Obale bo v soboto nastopila praktično v polni zasedbi. V ekipo se vračata krilni igralec Jure Dobelšek in vratar Gorazd Škof, na bolniškem dopustu je zgolj krožni napadalec Matjaž Mlakar.

Gorenje proti močnim Špancem, Maribor gosti Radnički

Na veliko mednarodno sceno bosta stopila tudi Gorenje Velenje in Maribor Branik. Velenjska zasedba bo v prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF v soboto na domačem igrišču gostila Valladolid, trenutno četrtouvrščeno ekipo v močnem španskem prvenstvu, kjer so pred njim le Barcelona, Atletico Madrid in Reale Ademar Leon.

Mariborska zasedba bo v tretjem krogu pokala challenge v nedeljo na domačem igrišču gostila srbski Radnički iz Kragujevca, Celje Pivovarna Laško pa bo obe tekmi tretjega kroga pokala pokalnih zmagovalcev z estonsko Kehro igral konec prihodnjega tedna v Zlatorogu.

Spored tekem slovenskih klubov v evropskih pokalih v tem tednu:

- sobota, 26. november:
- liga prvakov:
17.00 Cimos Koper - Sankt Peterburg
- pokal EHF:
19.00 Gorenje Velenje - Valladolid

- nedelja, 27. november:
- pokal challenge:
18.00 Maribor Branik - Radnički Kragujevac