Direktorica Turizma Ljubljana Barbara Vajda je zadovoljna, da so udejanjili še enega od projektov, ki so si jih na zavodu začrtali pred petimi leti, ko so se odločili, da bodo sredstva od koncesijskih dajatev od posebnih iger na srečo prvenstveno namenili ravno prenovi obrežij Ljubljanice.

Kmalu naj bi Turizem Ljubljana sklenil tudi pogodbo z izvajalcem za ureditev drugega dela Grudnovega nabrežja, in sicer od klančine pri Hradeckega mostu do Šentjakobskega mostu. Če bodo vremenske razmere naklonjene, bo izbrani izvajalec delo začel še letos, dela pa naj bi končal spomladi naslednje leto.

Vendar pa se ureditve nabrežij s tem ne bodo končale, saj zavod Turizem Ljubljana v prihodnosti načrtuje še ureditev porečja Gradaščice od Trnovskega mostu do izliva v Ljubljanico in ureditev sprehajalnih poti ob Ljubljanici od Brega do Hradeckega mosta na Krakovski strani ter od Šentjakobskega mostu do Akademije za glasbo na Gallusovem nabrežju. V letu 2012 načrtuje Turizem Ljubljana za javno turistično infrastrukturo nameniti 1,72 milijona evrov.

Sicer pa je od leta 2007 do danes zavod obnovil Trnovski pristan, kjer so na novo zasadili tudi vrbe, uredili razgledno teraso na Petkovškovem nabrežju in Poljanskem nasipu, prenovili Krakovski nasip, kjer je poleg sprehajalne poti urejen tudi prostor za razstave na prostem. V okviru projektov, ki se financirajo iz dajatev od posebnih iger na srečo, pa je Turizem Ljubljana uredil še sedem vstopno-izstopnih mest na Ljubljanici, ki so v prvi vrsti namenjena turistični plovbi po reki. vbr