S tem, da je lakota najboljša kuharica, se verjetno strinjamo vsi, pa vendar ima vsak posameznik svoje najljubše jedi. Katere so tiste, ki najbolj razveselijo njune čute, in s katerimi bi postregla svojim prijateljem iz tujine, sta v tokratni anketi zaupala glasbena poznavalca.

Dragan Bulič, radijski urednik in voditelj

"Glede na to, da sem slab kuhar in da restavracije ne ocenjujem po tem, koliko bom plačal, ampak po tem, ali mi čez dve uri ne bo treba sedeti na straniščni školjki (večkrat se mi je namreč zgodilo, da sem preplačal jedi, pa me je potem vseeno izdal očitno preveč občutljiv želodec), najraje zahajam v poceni restavracije - tja, kamor zahajajo študentje, kjer je veliko ponudbe in je hrana sveža. Tam nimam nikoli težav z želodcem, sicer pa mi poimenovanje 'francoska' ali 'italijanska' kuhinja ne pove prav nič. Prisegam na slovensko hrano, rad jem pečenice, krvavice, žgance, matevž, zelje, zadnja leta - odkar sem postal samotar - sem specialist za solate. Zelo rad si jih sam pripravim, enkrat na teden pa si v restavraciji privoščim mesno jed. Kam bi v Sloveniji na kosilo peljal svoje prijatelje iz tujine? Zagotovo bi jih peljal tja, kamor sam najraje zahajam vsaj enkrat na teden - to je v Pub legende. Zakaj? Ker imajo pestro ponudbo jedi in ni drago. Za glasbeno ploščo mi ni težko plačati veliko denarja, ta mi bo ostala, medtem ko je hrana potrošno blago. To, da nekdo za steklenico vina plača sto in več evrov, se mi zdi skregano z vsako logiko, a očitno si nekateri to lahko privoščijo, jaz si ne. Raje grem na koncert ali si kupim novo ploščo."

Frenk Nova, pevec, komponist in producent

"Najraje imam azijsko kuhinjo, ki jo tudi najbolje poznam, saj sem prepotoval skoraj vso Indonezijo in Tajsko. Zelo rad jem zelenjavne jedi s piščancem z dodatkom karija in kurkume. Všeč so mi tudi grška, italijanska in dalmatinska kuhinja, saj obožujem mediteranske začimbe, pa tudi slovenska domača kuhinja mi gre v slast. Šele ko sem se vrnil iz vojske, sem spoznal, kaj pomenijo prava briška jota, kranjska klobasa, goveja juha in pražen krompir. Te jedi sicer niso pogosto na mojem jedilniku, si jih pa vseeno privoščimo v krogu družine ali ob posebnih dnevih. Kaj bi za kosilo priporočil prijateljem iz tujine? Zagotovo bi jim svetoval, naj poizkusijo enolončnico, ričet, govejo juho, mleto meso z ajvarjem ali pa žrebičkov ramsteak. Rad imam domače meso s slovenskih kmetij; pred kratkim sem doma spekel zajca, glede na to, da prihajam iz Notranjske in da spoštujem 200 let staro tradicijo lova na polhe, pa smo s prijatelji tudi letos skupaj pripravili polhov golaž. Mesa je bilo sicer bolj malo, okus pa je bil čaroben."